Φωτιά στο Άγιο Ορος: Συνεχίζεται η μάχη της κατάσβεσης- Έκκληση στους προσκυνητές να επιστρέψουν στις μονές
Ποια είναι η εικόνα από το μέτωπο της φωτιάς σε δασική περιοχή στην Κερασιά στο Αγιο Ορος
Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης στη θέση Σταυρός της περιοχής Κερασιάς στο νοτιοδυτικό τμήμα του Αγίου Όρους, σημαίνοντας συναγερμό στις αρχές, καθώς πρόκειται για δύσβατο σημείο.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, νωρίς το πρωί της Παρασκευής οι δυνάμεις βρίσκονται αντιμέτωπες με διάσπαρτες αλλά όχι ανησυχητικές εστίες, ενώ δεν έχουν κινδυνεύσει ζωές ούτε έχουν προκληθεί ζημιές σε μονές. Άλλωστε η φωτιά μαίνεται σε σημείο μέσα δασική έκταση με πυκνή βλάστηση, ενώ υπάρχουν σκήτες και κελιά, αλλά όχι σε κοντινή απόσταση.
Στο σημείο, επιχειρούν 36 πυροσβέστες με τρία οχήματα, τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.
Έκκληση στους προσκυνητές να επιστρέψουν στις μονές
Σύμφωνα με τη voria.gr, από χθες γίνεται έκκληση στους προσκυνητές που ανεβαίνουν στην κορυφή του Άθωνα να επιστρέψουν στις μονές όπου φιλοξενούνται, ενώ από το πρωί της Παρασκευής η σύσταση των μοναχών είναι να μην επιχειρήσουν την ανάβαση μέχρι να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά.
Κι αυτό γιατί υπάρχουν πολλά μονοπάτια που οδηγούν στις πλαγιές και την κορυφή του βουνού, κάποια από τα οποία περνούν από το σημείο της φωτιάς.
Σημειώνεται ότι αύριο, Σάββατο 19 Αυγούστου, είναι το πανηγύρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και γιορτάζει το εκκλησάκι στην κορυφή του Άθωνα, σε υψόμετρο 2.033 μέτρα. Ο μικρός ναός που εγκαινιάστηκε το 1895 συγκεντρώνει κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό προσκυνητών, αρκετοί από τους οποίους ανεβαίνουν στην κορυφή από τις προηγούμενες μέρες και κατασκηνώνουν εκεί.
Περίπου 100 προσκυνητές βρίσκονταν το βράδυ της Πέμπτης στο καταφύγιο της Παναγιάς, σε υψόμετρο 1.500 μέτρων και μετά από συστάσεις παρέμειναν εκεί, όπου και διανυκτέρευσαν.
- Ουνιόν Βερολίνου – Λειψία 3-1: Την… προσγείωσε απότομα
- Μπαρτζώκας: «Δυσκολευτήκαμε αμυντικά σε όλο το παιχνίδι, παίξαμε κάτω από το επίπεδό μας»
- Παρτιζάν – Ερυθρός Αστέρας 79-76: Ανατροπή στο τέλος με ηγέτη τον Ουάσινγκτον
- Εκρέμ Ιμάμογλου: Στις 9 Μαρτίου αρχίζει η δίκη – Εκτενές άρθρο του δημοσιεύει το «Foreign Affairs»
- Βίρτους Μπολόνια – Χάποελ Τελ Αβίβ 74-79: Σπουδαίο διπλό για την ομάδα του Ιτούδη και κορυφή στη Euroleague
- Η βαθμολογία της Euroleague μετά το τέλος της 15ης αγωνιστικής – Σε ποια θέση βρίσκονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
- Ο ράπερ The Game «ζητά συγγνώμη» που αποκάλυψε ότι έχει κοιμηθεί με την Κιμ Καρντάσιαν
- Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 98-85: Κλάιμπερν και Πάντερ «καθάρισαν» στη Βαρκελώνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)








































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)




























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442