Ερώτηση ΚΚΕ: Να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες για το εργοδοτικό έγκλημα στη γέφυρα στην Πάτρα
Βαριές ευθύνες αποδίδει το ΚΚΕ στην κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και σε όλες τις προηγούμενες, για την κατάρρευση της γέφυρας στην Πάτρα
Η κατάρρευση της γέφυρας στα Μποζαΐτικα στην Πάτρα με τραγικό απολογισμό ένα θάνατο και αρκετούς τραυματίες, εκ των οποίων κάποιοι πολύ σοβαρά, «αποτελεί άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα στο μακρύ κατάλογο που υπάρχει», σημειώνουν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Εργασίας βουλευτές του ΚΚΕ.
Όπως τονίσουν στο κείμενο της ερώτησης, «οι εργασίες πραγματοποιούνταν παράνομα Κυριακή, σε συνθήκες καύσωνα, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας για τους εργαζόμενους και κανέναν έλεγχο για την προστασία της ζωής όσων βρίσκονταν στο χώρο».
Παράλληλα, υποστηρίζουν πως «έχουν βαριές ευθύνες η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και όλες οι προηγούμενες, οι οποίες λειτούργησαν και λειτουργούν μόνο προς όφελος των μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών και ομίλων, αφήνοντάς τους ασύδοτους, χωρίς ουσιαστικούς ελέγχους στους τόπους δουλειάς για τα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων».
Και σημειώνουν πως «οι έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας είναι ελάχιστοι ή τυπικοί, και ακόμη και όταν γίνονται δεν προσανατολίζονται στην εργοδοτική ευθύνη, αλλά γίνεται προσπάθεια να μετατοπιστεί η ευθύνη σε μηχανικούς και άλλους εργαζόμενους».
«Κυβέρνηση και εταιρεία οφείλουν απαντήσεις»
«Κυβέρνηση και εταιρεία – παραχωρησιούχος του έργου πρέπει να απαντήσουν στα ερωτήματα σχετικά με το τι μέτρα πάρθηκαν για την ασφάλεια των εργασιών ενός έργου, που είχε διαπιστωθεί αρκετό καιρό πριν η επικινδυνότητά του», αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι απαιτούνται απαντήσεις στα εξής:
«Για το τι έλεγχοι έγιναν από την Επιθεώρηση Εργασίας, ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια των εργαζομένων.
»Για το αν υπήρχε εντατικοποίηση των εργασιών, μιας και το έργο είχε καθυστερήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.
»Για το πώς είχε εξασφαλιστεί η ασφάλεια όσων διέρχονταν κάτω από τη γέφυρα.
»Γιατί γίνονταν εργασίες Κυριακή, καταπατώντας ακόμα και την υπουργική απόφαση που προέβλεπε υποχρεωτική διακοπή εργασιών λόγω καύσωνα».
«Να αποδοθούν άμεσα ευθύνες»
Ερωτάται ο κ. υπουργός, σημειώνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, τι μέτρα θα πάρει ώστε:
– «Να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες στην εταιρεία και όλους τους υπεύθυνους για το συγκεκριμένο έγκλημα,
– »Να γίνει ουσιαστική εφαρμογή όλων των μέτρων υγείας και ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους,
– »Να εφαρμόζεται η διακοπή κάθε εργασίας σε οικοδομές, εργοτάξια, στις κατασκευές στους 38 βαθμούς Κελσίου,
– »Να ενισχυθούν με ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους σε όλους τους Νομούς της χώρας».
Οι Βουλευτές
Καραθανασόπουλος Νίκος
Έξαρχος Νίκος
Κατσώτης Χρήστος
Παπαναστάσης Νίκος
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
- Lloyd’s List: Μαρινάκης και Αγγελικούση στην κορυφή – 17 Έλληνες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]
- Πασκουάλ: «Νιώθω υπερήφανος για τους παίκτες μου – Σημαντική νίκη, αλλά όχι κάτι παραπάνω»
- Ουνιόν Βερολίνου – Λειψία 3-1: Την… προσγείωσε απότομα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)





























![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442