Οι στρατηγικοί σχεδιασμοί για την Υγεία έπρεπε να είχαν αρχίσει την περίοδο της πανδημίας δήλωσε σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3, ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics, προσθέτοντας ότι είναι θετικό το γεγονός ότι γίνονται έστω και τώρα.
Στα περισσότερα νοσοκομεία δεν υπάρχουν τα τμήματα επειγόντων στα νοσοκομεία όπου όταν υπάρχουν δεν είναι σωστά οργανωμένα. Το τρίτο είναι τι γίνεται στο νοσοκομείο.
Υγεία σε τρία στάδια
Ειδικότερα σε σχέση με το ΕΚΑΒ ο κ. Μοσιαλος ανέφερε ότι πρέπει να λειτουργεί με γρηγορότερους ρυθμούς, τονίζοντας ωστόσο ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών ανεξαρτήτως της ταχύτητας.
Εκτός από το ΕΚΑΒ επεσήμανε ότι χρειάζεται να δοθεί προσοχή στα τμήματα επειγόντων των νοσοκομείων που ακόμα και εκεί που υπάρχουν δεν είναι σωστά οργανωμένα, αλλά και στη λειτουργία των ίδιων των νοσοκομείων.
Δήλωσε ακόμη ότι δεν πρέπει να δημιουργούνται προσδοκίες ότι τα προβλήματα μπορούν να λυθούν γρήγορα, επισημαίνοντας τα ζητήματα οργάνωσης, διοίκησης, και κατανομής των πόρων που υπάρχουν.
Πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει ένα πιο οργανωμένο δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με βάση και τα επιδημιολογικά δεδομένα της χωράς καθώς και αναδιάρθρωση των μεγάλων νοσοκομείων της χωράς.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.