Ομοφοβικοί βανδάλισαν ζωγραφιές με χρώματα ουράνιου τόξου σε δημοτικό σχολείο – «Όχι στους γκέι»
Την επόμενη ημέρα, τα παιδιά δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν αντίκρισαν τις ζωγραφιές τους να έχουν σβηστεί με μαύρη μπογιά και τους δράστες να έχουν γράψει στους τοίχους «όχι στους γκέι».
Σε μια απίστευτη καταγγελία για ομοφοβική επίθεση προχώρησε δασκάλα σε δημοτικό σχολείο στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την καταγγελία της, παιδιά της έκτης δημοτικού ζωγράφισαν τους τοίχους του σχολείου τους, την τελευταία τους μέρα στο Δημοτικό, στα χρώματα του ουράνιου τόξου.
Την επόμενη ημέρα, τα παιδιά δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν αντίκρισαν τις ζωγραφιές τους να έχουν σβηστεί με μαύρη μπογιά και τους δράστες να έχουν γράψει στους τοίχους «όχι στους γκέι».
«Πριν λίγες μέρες μάθαμε για τη δίωξη δασκάλας που έδειξε μία πολυβραβευμένη και εγκεκριμένη 9λεπτη ταινία στην τάξη της για τη φιλία μεταξύ δύο αγοριών. Το «κτήνος» έχει ξυπνήσει, είναι παντού γύρω μας, είναι στα σχολεία, επιτίθεται στα παιδάκια. Είναι τρομακτικό και πρέπει να αντιδράσουμε πριν να είναι πολύ αργά…. αν δεν είναι ήδη αργά» αναφέρει στην καταγγελία της η δασκάλα.

Ολόκληρη η καταγγελία:
Είμαι αναπληρώτρια εικαστικός σε δημοτικό σχολείο στην Θεσσαλονίκη (Πολίχνη). Τους τελευταίους δύο μήνες τα παιδιά των μεγάλων τάξεων ζωγραφίζουν τους τοίχους του σχολείου τους. Ειδικά τα παιδιά της έκτης αποφάσισαν τι θέλουν να ζωγραφίσουν και το έκαναν χωρίς σχεδόν καθόλου βοήθεια από μένα. Ήταν ενθουσιασμένα που θα άφηναν κάτι στο σχολείο τους για να τους θυμούνται.
Τα έργα τελείωσαν μόλις χτες. Σήμερα το πρωί αντίκρυσαν το θέαμα που βλέπετε στις φωτογραφίες. Όπου υπήρχε υποψία ουράνιου τόξου, τα έργα βανδαλίστηκαν, σβήστηκαν, γράφτηκαν πάνω τους ρατσιστικά συνθήματα.
Τα παιδιά είναι απαρηγόρητα. Επιπλέον, δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί; Δεν είχαν ιδέα γιατί υπήρχε πρόβλημα ειδικά με τα ουράνια τόξα. Από τον παιδικό σταθμό ζωγραφίζουν ουράνια τόξα! Γιατί το όμορφο, πολύχρωμο δέντρο που έφτιαξαν βάφτηκε μαύρο; Δεν υπάρχει χρόνος να διορθωθούν οι ζωγραφιές. Αύριο έχουν την αποχαιρετιστήρια γιορτή.
Ακόμα όμως κι αν υπήρχε, τι θα έπρεπε να κάνουν; Να ξαναζωγραφιστούν οι τοίχοι με άλλα χρώματα για να μην ερεθίζεται το «κτήνος»; Να μάθουν τα παιδάκια από τα δώδεκα να αυτολογοκρίνονται και να συμβιβάζονται γιατί σε κάποιους δεν αρέσουν τα χρώματα;
Την ίδια μέρα διαβάζω ότι διώκεται καθηγητής μετά από «ανώνυμη» καταγγελία διότι σε κάποιους δεν άρεσε ότι μάθαινε στα παιδιά να διαβάζουν εξωσχολικά βιβλία.
Πριν λίγες μέρες μάθαμε για τη δίωξη δασκάλας που έδειξε μία πολυβραβευμένη και εγκεκριμένη 9λεπτη ταινία στην τάξη της για τη φιλία μεταξύ δύο αγοριών.
Το «κτήνος» έχει ξυπνήσει, είναι παντού γύρω μας, είναι στα σχολεία, επιτίθεται στα παιδάκια.
Είναι τρομακτικό και πρέπει να αντιδράσουμε πριν να είναι πολύ αργά…. αν δεν είναι ήδη αργά.
- Διήμερη επίσκεψη Ανδρουλάκη στη Βαρκελώνη – Θα συμμετάσχει στο Global Progressive Mobilization
- «Ξύπνησα από κραυγές και άκουσα μία τζαμαρία να σπάει» -Τι λέει ένοικος της πολυκατοικίας όπου βρέθηκε νεκρή η γυναίκα
- Ορμούζ: Οι επιπτώσεις του κλεισίματος των Στενών στην ελληνική οικονομία – Τι δείχνει μελέτη του ΙΟΒΕ
- Ολυμπιακός: Πότε θα μάθει τον αντίπαλό του – Οι ημερομηνίες των πλέι ιν της Euroleague
- «Το Χελιδόνι» του Γκιλιέμ Κλούα στο Θέατρο ΕΛΕΡ
- Οι ΗΠΑ θα καθυστερήσουν τις παραδόσεις όπλων σε ευρωπαϊκές χώρες – Αιτία ο πόλεμος στο Ιράν
- Γλυφάδα: Συνελήφθη μητέρα ανηλίκου ο οποίος ταυτοποιήθηκε για τον βανδαλισμό του σχολικού συγκροτήματος
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/theodor-vasile-QgV8nrpQjQ8-unsplash-1-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442