Σπαρτιάτες: Από πού προέρχονται οι ψήφοι του κόμματος που στήριξε ο πρώην χρυσαυγίτης Κασιδιάρης
Οι Σπαρτιάτες με βάση το exit poll εισέρχονται στη Βουλή, με τον καταδικασμένο πρώην χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη να τους στηρίζει.
Με βάση το πρώτο exit poll, στο 80% του δείγματος, οι Σπαρτιάτες, το κόμμα που στήριξε ο πρώην χρυσαυγίτης και καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλίας Κασιδιάρης εισέρχεται στη Βουλή αφού καταγράφει κατώτερο όριο 4% και ανώτερο όριο 6%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο κόμμα δεν είχε πάρει μέρος στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ενώ ο Κασιδιάρης ανακοίνωσε τη στήριξή του μετά τον δικό του αποκλεισμό από την εκλογική διαδικασία.
Με βάση το exit poll το ακροδεξιό κόμμα πήρε 19,5% των ψήφων του από την Ελληνική Λύση, 16,5% από τη Νίκη, 12% από την Πλεύση Ελευθερίας, 1,5% από τη ΝΔ, 1,4% από τον ΣΥΡΙΖΑ, 1,3% από το ΠΑΣΟΚ, 28% από άλλο κόμμα και 17% από όσους δεν ψήφισαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου.
Δείτε το σχετικό γράφημα

Δείτε βίντεο
Ιδρύθηκαν το 2017
Οι Σπαρτιάτες ιδρύθηκαν το 2017 από τον Βασίλη Στίγκα, ο οποίος είναι και ο πρόεδρος του κόμματος.
Πρόκειται για ακροδεξιό κόμμα που, όπως κάνουν όλα τα κόμματα του συγκεκριμένου χώρου, μιλά για «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια» και έχει ρατσιστική και ομοφοβική ρητορική.
Οι Σπαρτιάτες αυτοχαρακτηρίζονται ως «ο σιδηρούς βραχίονας και το πραγματικό ανάχωμα που θα ανακόψει τον κατήφορο και το ξεπούλημα της Ελλάδας και των Ελλήνων».
- Harper’s Bazaar Greece: Το τεύχος Μαΐου κυκλοφορεί με το ΒΗΜΑ αυτή την Κυριακή
- Οπαδοί της Ράγιο Βαγιεκάνο στο Θησείο, φωνάζουν συνθήματα πριν από το παιχνίδι με την ΑΕΚ (vid)
- «Πυρ ομαδόν» κατά Μητσοτάκη από την αντιπολίτευση για το Κράτος Δικαίου – «Πρέπει να φύγει ο διαπλεκόμενος πρωθυπουργός»
- Ωδή στην πιο τρελή χρονιά της δεκαετίας του ’90
- Αεροπορική εταιρεία στην Ολλανδία ακυρώνει πτήσεις λόγω της αύξησης του κόστους των καυσίμων
- Ο Αρμπελόα φεύγει και η λίστα είναι έτοιμη
- Μακελειό σε σχολείο στην Τουρκία: Τι κατέθεσε ο πατέρας του δράστη – «Σχεδίαζε επίθεση 5 ημέρες πριν»
- «Τραυματισμένοι γονείς φώναζαν τα παιδιά τους» – Μαρτυρία από τη νύχτα των βομβαρδισμών στη Βηρυτό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442