Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα ξαναγίνει ο ισχυρός αντίπαλος της ΝΔ
Την περιοδεία του ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου συνεχίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Στη Ρόδο βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος μίλησε στους ψηφοφόρους του κόμματος, τονίζοντας ότι το κόμμα θα ξαναγίνει η ισχυρή αντιπολίτευση.
Δείτε την ομιλία:
Όπως σημείωσε στο ξεκίνημα της ομιλίας του, το ΠΑΣΟΚ σε λίγα χρόνια θα είναι ξανά ο ισχυρός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας και η πραγματική εναλλακτική προοδευτική παράταξη που χρειάζεται η χώρα.
Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στο ξεκίνημα της ομιλίας του στην οικονομία και τους μισθούς, υπογραμμίζοντας ότι οι μισθοί αυξάνονται μόνο ονομαστικά και πως τα εισοδήματα θα μειωθούν το 2023.
«Όλα τα στοιχεία δείχνουν τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης, τονίζοντας ότι στην Πορτογαλία -που είχε αντίστοιχα δεδομένα με την Ελλάδα, τα αποτελέσματα ήταν διαφορετικά.
«Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου σε μια κυβέρνηση λαϊκιστών με γραβάτες, που περιφρονεί τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και τα πραγματικά προβλήματά του, αυξάνοντας καθημερινά τις ανισότητες εις βάρος της μεσαίας τάξης» συμπλήρωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Η διαμάχη για τους φόρους
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε και στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας για τους φόρους, τονίζοντας ότι η ΝΔ υπηρετεί τους λίγους εις βάρους των πολλών.
Παράλληλα, εξήγησε ότι η φορολόγηση που ζητά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αφορά στα μερίσματα και όχι στα κέρδη των επιχειρήσεων, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπερασπίζεται τα συμφέροντα των λίγων. «Η αγωνία τους δεν είναι η μεσαία τάξη, αλλά οι ελάχιστοι που τους στηρίζουν» συμπλήρωσε.
Ο κ. Ανδρουλάκης εξαπέλυσε πυρά και κατά του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι άλλαξε τη στάση του για τη φορολόγηση των υπερκερδών και των μερισμάτων. «Αποδεικνύεται περίτρανα ποιοι έχουν σταθερές θέσεις και ποιοι είναι οι χορηγοί της Νέας Δημοκρατίας και είναι οι υπεύθυνοι που πήρε 40% ο κ. Μητσοτάκης» πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο γνήσιος αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας, εξηγώντας τις θέσεις του κόμματός τους για αλλαγές στο ΦΠΑ, στο αφορολόγητο των γονικών παροχών και τη μείωση των έμμεσων φόρων.
«Η αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ θα τους βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι, γιατί λέμε τα πράγματα με το όνομά τους» πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.
- Στον Προφήτη Ελισσαίο του Ψυρρή η πρώτη προφορά του Επιταφίου – Κατάνυξη στη «γειτονιά» του Παπαδιαμάντη
- Γολγοθάς: Οι ανακαλύψεις γύρω από την ύπαρξη του τόπο του μαρτυρίου
- Ταλαιπωρία για τους επιβάτες της αμαξοστοιχίας από Θεσσαλονίκη για Αθήνα – Αναχώρησε με 1 ώρα καθυστέρηση λόγω βλάβης
- Ξέσπασμα του Ντοκ Ρίβερς για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο – Το «καρφί» στον Σαμς Σαράνια
- Πάσχα: 100 συλλήψεις για βεγγαλικά και τουλάχιστον 7 τραυματίες – Έχουν κατασχεθεί πάνω από 170.000 είδη πυροτεχνίας
- Κένυα: Υπέρ μιας αυτόνομης Δυτικής Σαχάρας
- Οι δύο όροι του Ιράν για να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις
- Μετά το φινάλε του Champions League…
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nazar-shkribliak-Y9WdqTFzZVw-unsplash-1-136x85.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442