Η Loreen γεννήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 1983 στη Στοκχόλμη και είναι Σουηδή τραγουδίστρια και μουσικός παραγωγός. Όταν ήταν μικρή, μετακόμισε στο Βέστερας, όπου και μεγάλωσε.Έγινε γνωστή στο ευρύ σουηδικό κοινό μετά την συμμετοχή της, στο σουηδικό Idol το 2004 όπου προκρίθηκε στο μεγάλο τελικό και κατέλαβε την τέταρτη θέση.
Την επόμενη χρονιά, κυκλοφόρησε το πρώτο της σινγκλ, “The Snake”, με το συγκρότημα Rob’n’Raz. Εργάστηκε ως παραγωγός και σκηνοθέτης για αρκετά ριάλιτι σόου στην σουηδική τηλεόραση. Το 2011, κυκλοφόρησε το σινγκλ της “My Heart Is Refusing Me”, το οποίο σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία στη Σουηδία.
Το 2012, εκπροσώπησε τη Σουηδία στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, με το τραγούδι “Euphoria”, και κέρδισε το διαγωνισμό με 372 βαθμούς.
Φέτος, τραγουδά το «Tattoo» και τα προγνωστικά τη θέλουν εκ νέου νικήτρια.
Το έργο «Κολυμπώντας στον αέρα» -που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα- είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, και θα παρουσιαστεί από τις 12 Μαρτίου στο Θέατρο 104.