Ανδρουλάκης: «Μητσοτάκης και Τσίπρας μπορούν να βγουν πρωθυπουργοί, αλλά χωρίς το ΠΑΣΟΚ»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε ότι αν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν ότι πρέπει να πάνε με τον αρχηγό τους μέχρι τέλους, ας υπογράψουν... «προγαμιαίο συμβόλαιο» και όποιος είναι πρώτος να συγκυβερνήσουν και να τον κάνουν πρωθυπουργό.
Αρνητικός σε κάθε σενάριο συγκυβέρνησης με Νέα Δημοκρατία ή ΣΥΡΙΖΑ, με πρωθυπουργούς τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα, εμφανίστηκε εκ νέου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε πως «ο ελληνικός λαός θα ψηφίσει, και εάν θέλουν να γίνουν πρωθυπουργοί ο κ. Τσίπρας με τον κ. Μητσοτάκη, θα γίνουν με άλλα πρόσωπα, και όχι με το ΠΑΣΟΚ».
Και σημείωσε ότι το μέλλον της πατρίδας «δεν είναι μεταξύ του ελιτισμού του κ. Μητσοτάκη και του λαϊκισμού του Αλέξη Τσίπρα. Υπάρχει τρίτος δρόμος συνεργασιών, συγκλίσεων, προσώπων κοινής αποδοχής, που μπορούν να φέρουν καλύτερες μέρες για την πατρίδα».
«Μητσοτάκης – Τσίπρας ας κάνουν προγαμιαίο συμβόλαιο»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σχολίασε ότι αν αυτά τα κόμματα συμφωνούν ότι πρέπει να πάνε με τον αρχηγό τους μέχρι τέλους, ας υπογράψουν… «προγαμιαίο συμβόλαιο» και όποιος είναι πρώτος να συγκυβερνήσουν και να τον κάνουν πρωθυπουργό.
«Τα δύο αυτά πρόσωπα (σ.σ Μητσοτάκης – Τσίπρας) κρίθηκαν», τόνισε, προσθέτοντας ότι «μπορούν να βγουν πρωθυπουργοί χωρίς εμάς, δεν βάζω κανένα βέτο εγώ».
«Πιθανότερο να συγκυβερνήσει ο Μητσοτάκης με τον Βαρουφάκη παρά εγώ»
«Δεν μπορώ να αποδεχθώ το ‘παιχνίδι’ που κάνει η ΝΔ, να λέει ότι εγώ και το ΠΑΣΟΚ, που θυσιάστηκε για να μείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ, θα συγκυβερνήσω με τον Βαρουφάκη. Είναι πιθανότερο να συγκυβερνήσει ο Μητσοτάκης με τον Βαρουφάκη παρά εγώ», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, «η παραχάραξη της ιστορίας κάνει τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη να έχει το θράσος να θέλει να εντάξει το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που θυσιάστηκε να μείνει η χώρα στο ευρώ και στην ευρωπαϊκή προοπτική, με τον Βαρουφάκη, πάει πάρα πολύ».
«Τυμβωρύχος του Ανδρέα Παπανδρέου ο Τσίπρας»
Από την άλλη, ανέφερε πως «ο κ. Τσίπρας, με όλα αυτά που κάνει, προσπαθώντας να μιμηθεί το ΠΑΣΟΚ και τα συνθήματά του, γίνεται απλά ένας τυμβωρύχος του Ανδρέα Παπανδρέου».
«Ο καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα, όμως ζούμε σε μια άλλη εποχή», διευκρίνισε.
«Το ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, «προσέφερε πολλά στον ελληνικό λαό, το κοινωνικό κράτος, το ΕΣΥ, μείωσε τις ανισότητες, ήρε τις διακρίσεις που υπήρχαν πριν το ’81, άλλα τώρα είμαστε στο 2023 και πρέπει να τοποθετηθούμε για τη σύγχρονη Ελλάδα.
»Ο λαός θέλει λύσεις, και οι λύσεις δεν έρχονται με τα συνθήματα, ειδικά από πρόσωπα που έχουν χτυπήσει λυσσαλέα το ΠΑΣΟΚ», επισήμανε.
Και προσέθεσε: «Ο κ. Τσίπρας μαζί με τη ΝΔ έκαναν τα παιχνίδια του λαϊκισμού για να κατακτήσουν την εξουσία και τα παλαιότερα χρόνια πήγαν τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο. Είναι αναξιόπιστα και τα δύο κόμματα».
Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τον λαό να εμπιστευτεί το ΠΑΣΟΚ.
«Αν περιμένουν οι πολιτικοί μου αντίπαλοι ότι θα κλείσω τα μάτια στην πραγματικότητα της γενιάς μου και των νεότερων γενεών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νεότεροι Έλληνες, για να κάνω κυβέρνηση με τον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη, μάλλον μιλάμε για ένα λάθος πρόσωπο», ξεκαθάρισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.
- Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα από τον Δήμο Ηρακλείου για τους αστέγους εν όψει ψύχους
- Πότε αλλάζει ο τρόπος πληρωμής ενοικίων – Τι θα ισχύει
- Η Πάμελα Άντερσον αντλεί έμπνευση από τις παλιές κωμωδίες και την Ζαν Μορό
- Το δύσκολο «παζάρι» για την ΚΑΠ
- Στριμωγμένος στην «γωνία του ρινγκ» ο Τόμας Φρανκ
- LIVE: Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός
- Αλεξανδρούπολη: Συγκλονιστικές εικόνες σε καφετέρια από το σαρωτικό πέρασμα του ανεμοστρόβιλου – Βίντεο ντοκουμέντο
- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπράιτον 1-2: Σπουδαία πρόκριση για τους «γλάρους»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 11.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/mika-baumeister-jusdwg_T0dU-unsplash-315x220.jpg)
























![O Ιρανός ΥΠΕΞ Αραγκτσί ανήρτησε δολοφονίες αστυνομικών και αναρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ θα το ανέχονταν [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/iran-killed-cop-315x220.jpg)







![Ράλι στα ακίνητα – Οι ακριβές και φθηνές περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/athina-athens-akinita-realestate-eurokinissi-1-315x220.jpg)






![Ρωσία: Τρεις πλατφόρμες γεώτρησης χτυπήθηκαν από την Ουκρανία – Πόσο έχει πέσει η παραγωγή αργού της Μόσχας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/maria-lupan-hy97yy3e03A-unsplash-1-1-315x220.jpg)
















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442