Εκλογές 2023: Με το «ΕΑΝ» κατεβαίνει ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος
Ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος κατέθεσε στον Άρειο Πάγο το σήμα και το όνομα του κόμματός ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.
Χωριστούς δρόμους φαίνεται πως τραβούν τελικά ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος και ο Ηλίας Κασιδιάρης, καθώς ο πρώτος δεν θα είναι πρόεδρος του κόμματος «Έλληνες», αλλά θα κατέβει στις εκλογές 2023 με τον δικό του πολιτικό συνασπισμό το κόμμα «ΕΑΝ»,
Ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος κατέθεσε στον Άρειο Πάγο το σήμα και το όνομα του κόμματός ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.
Κάτι αντίστοιχο είχε κάνει το πρωί της Τετάρτης και ο Ηλίας Κασιδιάρης ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος με το κόμμα του «Έλληνες» μέσα από τις φυλακές Δομοκού όπου κρατείται καθώς έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών και 6 μηνών για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».
Σήμερα Τετάρτη, 26 Απριλίου, είναι η τελευταία ημέρα όπου τα κόμματα που θέλουν να κατέβουν στις εκλογές υποχρεούνται με γραπτή δήλωση να δηλώσουν το όνομα και το έμβλημά τους. Ο φάκελος επιδίδεται προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στη συνέχεια όλα τα ονόματα των κόμματων και το έμβλημά τους αναρτώνται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών.
Κρίσιμη ημερομηνία η 5η Μαΐου
Στη συνέχεια έως τις 5 Μαΐου, γίνεται η ανακήρυξη από τον Άρειο Πάγο των υποψήφιων συνδυασμών των κομμάτων και θα γίνει γνωστό ποιοι υποψήφιοι θα πάρουν μέρος στις εκλογές. Τότε, θα δοθεί και η τελική απάντηση για το κόμμα Κασιδιάρη κι αν τελικά θα πάρει έγκριση ή θα υπάρξει «μπλόκο».
Πάντως δεν αποκλείεται αυτή η «αυτόνομη» πορεία Κασιδιάρη και Κανελλόπουλου να είναι ένα «κόλπο» ώστε να παρακαμφθεί πιθανό μπλόκο του Αρείου Πάγου στους «Έλληνες».
- Ώρα μηδέν για Shein, Temu – Τι θα γίνει με τα μικροδέματα στην Ευρώπη
- Νέα Υόρκη: Αστυνομικός έσωσε μωρό που πνιγόταν στην άκρη αυτοκινητόδρομου
- Φως στο Τούνελ: Στα άδυτα τριών σκοτεινών υποθέσεων
- Ιταλία: Οπαδός… έστειλε γυναίκα διαιτητή να «πλύνει τα πιάτα» και οι υπόλοιποι τον έκραξαν (vid)
- Ερέβους επίκληση: για τη νέα ποιητική συλλογή του Διονυσίου Καλιντέρη
- Ιταλία: Φυγάς παρίστανε το άγαλμα σε χριστουγεννιάτικη φάτνη – Τον εντόπισε ο δήμαρχος
- Στις 16 Δεκεμβρίου η παρουσίαση της «Ιθάκης» στην Πάτρα με ομιλία Τσίπρα
- Η οργή των «γαλάζιων» βουλευτών επισφραγίζει μια παρατεταμένη εσωκομματική κρίση – «Μάλωμα» από Μαξίμου στους αντιδρώντες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442