Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ξεκαθαρίζει το τοπίο με Κασιδιάρη - Τελευταία ημέρα για δήλωση ονόματος κόμματος

Ξεκαθαρίζει το τοπίο με Κασιδιάρη – Τελευταία ημέρα για δήλωση ονόματος κόμματος

Τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (26/04) λήγει η προθεσμία για την δήλωση ονόματος και εμβλήματος κομμάτων στον Εισαγγελέα του Άρειου Πάγου

Ξεκαθαρίζει τις επόμενες ώρες το τοπίο όσον αφορά το πώς θα κινηθεί ο καταδικασμένος για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης στις επικείμενες εκλογές της 21ης Μαΐου.

Όλες οι τελευταίες πληροφορίες συγκλίνουν στο σενάριο της αυτόνομης καθόδου με το κόμμα «Έλληνες» και τον ίδιο υποψήφιο στην Α Αθηνών.

Σήμερα Τετάρτη, 26 Απρίλιου, είναι η τελευταία ημέρα όπου τα κόμματα που θέλουν να κατέβουν στις εκλογές υποχρεούνται με γραπτή δήλωση να δηλώσουν το όνομα και το έμβλημά τους. Ο φάκελος επιδίδεται προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στη συνέχεια όλα τα ονόματα των κόμματων και το έμβλημά τους αναρτώνται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών.

Στη συνέχεια εως τις 5 Μαΐου, γίνεται η ανακήρυξη από τον Άρειο Πάγο των υποψήφιων συνδυασμών των κομμάτων και θα γίνει γνωστό ποιοι υποψήφιοι θα πάρουν μέρος στις εκλογές. Τότε, θα δοθεί και η τελική απάντηση για το κόμμα Κασιδιάρη αν τελικά υποβάλει σήμερα τον απαιτούμενο φάκελο.

«Άλλαξε γνώμη»

Μιλώντας στον Alpha ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος που διετέλεσε πρόεδρος του κόμματος Κασιδιάρη «Έλληνες» ξεκαθάρισε για τον ίδιο πως «θα κατέβουμε αυτόνομα με το δικό μας κόμμα. Το κόμμα αυτό λέγεται ΕΑΝ και στο κόμμα αυτό καλούμε τους πολίτες να στρατευτούν».

Την ίδια ώρα, ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν παρέλειψε να ξεκαθαρίσει πως δεν προηγήθηκε καμία σύγκρουση με τον Ηλία Κασιδιάρη: «Αρχικώς ήταν αποφασισμένος να μην κατέβει, ούτε ο ίδιος ούτε το κόμμα του, όμως μετά το άρθρο του πρώην προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός, άλλαξε προφανώς απόφαση και δήλωσε ότι θα κατέβει στις εκλογές και ό,τι θέλει ας γίνει».

Σήμερα Τετάρτη, συνεχίζεται και η δίκη της Χρυσής Αυγής με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν αναμένεται να παραστεί στο δικαστήριο.

Sports in

Oλυμπιακός: Γητευτής ονείρων

Ο Ολυμπιακός του σήμερα είναι ικανός για τα πάντα. Οι δε ποδοσφαιριστές του αποφασισμένοι στον απόλυτο βαθμό, να τα δώσουν όλα. Γιατί πολύ απλά, θέλουν τα να νιώσουν όλα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024