Γαλλία: Άνδρας μπήκε σε αστυνομικό τμήμα, έκλεψε όπλο, φόρεσε στολή και έφυγε ανενόχλητος
Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στη Νίκαια της Γαλλίας και ο νεαρός, που συνελήφθη, μάλλον πάσχει από κατάθλιψη...
Ένας νεαρός άνδρας μπήκε σε ένα αστυνομικό τμήμα στη Νίκαια της Γαλλίας και ξαναβγήκε ανενόχλητος, αφού ντύθηκε με τη στολή ενός αστυνομικού και έκλεψε ένα όπλο, ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι αστυνομικές αρχές, που έσπευσαν να ξεκινήσουν έρευνα για την περίεργη αυτή υπόθεση.
Το βράδυ της περασμένης Κυριακής, αφού έπεσε η νύχτα, ο 22χρονος δράστης μπήκε από την κύρια πύλη στον αστυνομικό σταθμό της Οβάρ, στο κέντρο της Νίκαιας, όπως ανέφερε ο Φρεντερίκ Πιζινί, περιφερειακός διευθυντής της υπηρεσίας δημόσιας ασφάλειας της Αλπ-Μαριτίμ.
Αφού ερεύνησε τον χώρο, ο νεαρός ξαναβγήκε χωρίς να τον εμποδίσει κανείς, φορώντας αστυνομική στολή και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο.
Έκλεψε επίσης ένα όπλο – ένα συλλεκτικό ρεβόλβερ – και δύο γεμιστήρες με σφαίρες των 9 χιλιοστών, όπως αυτές που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί.
«Το ρεβόλβερ χρονολογείται από τον 19ο αιώνα», διευκρίνισε ο Πιζινί. «Λειτουργούσε ακόμη, όμως δεν περιείχε σφαίρες. Το είχε συλλέξει η αστυνομία, στο πλαίσιο μιας επιχείρησης για την παράδοση όπλων αυτοβούλως από ιδιώτες», εξήγησε.
Πάσχει από κατάθλιψη
Ο 22χρονος, που σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο πάσχει από κατάθλιψη, παραδόθηκε την επόμενη ημέρα στην αστυνομία και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών, εκ των οποίων οι έξι με αναστολή.
Θα εκτίσει τους έξι μήνες σε κατ’ οίκον περιορισμό, φορώντας ηλεκτρονικό «βραχιολάκι».
Δεν επέστρεψε όμως ούτε τη στολή, ούτε το αλεξίσφαιρο γιλέκο!
Την έρευνα της υπόθεσης έχει αναλάβει η Γενική Επιθεώρηση Εθνικής Αστυνομίας (IGPN). Ο Φρεντερίκ Πιζινί διευκρίνισε ότι στόχος είναι να αποκαλυφθούν τυχόν παραλείψεις και λάθη και να επιβληθούν κυρώσεις στους υπεύθυνους.
«Ήθελα να πάω στη φυλακή»
Για τον δικηγόρο τού 22χρονου, αυτές είναι οι πράξεις ενός ατόμου που είναι θύμα μιας «βαθιάς κακοδαιμονίας» και του οποίου η αυτοεκτίμηση είναι εξαιρετικά αρνητική.
Ο νεαρός, άλλωστε, εξήγησε την πράξη του στο δικαστήριο, με την επιθυμία του να… πάει στη φυλακή.
Οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες φρόντισαν να διαβεβαιώσουν ότι η υπόθεση και η προσωπικότητα του νεαρού δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητές τους.
Έτσι, μπορεί να καταδικάστηκε, αλλά δεν θα πάει στη φυλακή, όπως θα επιθυμούσε.
- OpenAI: Οι λόγοι που έφεραν την παραίτηση της Καϊτλίν Καλινόφσκι
- Wall Street: Άνοδος μετά τις δηλώσεις Τραμπ για πιθανό τέλος του πολέμου
- Ολυμπιακός: Ο Θρύλος της Ευρώπης έγινε 101 ετών – 341 τίτλοι για τον μεγαλύτερο πολυαθλητικό σύλλογο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 10.03.2026]
- Ολυμπιακός: Έφηβος ετών… 101 (pics)
- Η Αυστραλία δέχθηκε να χορηγήσει βίζες σε πέντε μέλη της εθνικής γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του Ιράν
- Πρόωρος… τελικός στους «8» του FΑ Cup Αγγλίας μετά την κλήρωση: Μάντσεστερ Σίτι εναντίον Λίβερπουλ
- Ο Κόρεϊ Φέλντμαν δεν προσκλήθηκε για να συμμετάσχει στο αφιέρωμα του Ρομπ Ράινερ στα Όσκαρ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 10.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/fausto-garcia-menendez-6p_jg_Ayldo-unsplash-315x220.jpg)











![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 10.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/fausto-garcia-menendez-6p_jg_Ayldo-unsplash-127x85.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442