Η Super League ανακοίνωσε ότι μετά την συνάντηση του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, συμφωνήθηκε να φέρνουν σε συνεργασία ελίτ διαιτητές από τα έξι μεγάλα πρωταθλήματα.
Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Super League πρότεινε λόγω της μεγάλης δυσφορίας που επικρατεί από τις ομάδες με τον Στιβ Μπένετ και τους ορισμούς στην πρώτη αγωνιστική των play off να φέρνουν σε συνεργασία με την ομοσπονδία διαιτητές από το «πάνω ράφι» για τις υπόλοιπες 9 αγωνιστικές.
Από εκεί και πέρα, η ΕΠΟ έκανε δεκτή την πρόταση του Βαγγέλη Μαρινάκη και αρχίζουν άμεσα οι διαδικασίες για να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη συμφωνία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Ο Πρόεδρος της Super League κ. Ευάγγελος Μαρινάκης είχε συνάντηση στα γραφεία της ΕΠΟ με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Παναγιώτη Μπαλτάκο, στον οποίο εξέφρασε την έντονη δυσφορία των ομάδων της Super League για την διαιτησία της 1ης αγωνιστικής των Stoiximan Super League Playoffs, αλλά και το γεγονός ότι η ΚΕΔ/ΕΠΟ δεν μπορεί να προσκαλέσει και να ορίσει UEFA Elite διαιτητές.
Τονίστηκε ότι ο τρόπος λειτουργίας του κ. Μπένετ δεν είναι πλέον ανεκτός.
Ο κ. Μαρινάκης πρότεινε και η ΕΠΟ έκανε δεκτό το να αναλάβει, σε συνεργασία με την ΕΠΟ, να φέρει η Super League ελίτ διαιτητές για τα ντέρμπι και διαιτητές 1ης κατηγορίας από τα 6 μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης.
Αρχίζουν άμεσα οι διαδικασίες για να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη συμφωνία».
Αμερικανικά ρεπορτάζ ανέφεραν προ ημερών ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε στους συμπαίκτες του για τις φήμες περί αποχώρησής του, ωστόσο ο Κάιλ Κούζμα διέψευσε πως κάτι τέτοιο συνέβη.
Παρά τις σπουδαίες εμφανίσεις των Ντόντσιτς και Τζέιμς, οι Σαν Αντόνιο Σπερς νίκησαν τους Λος Άντζελες Λέικερς με 132-119 και πέρασαν στον ημιτελικό του NBA Cup όπου θα αντιμετωπίσουν τους πρωταθλητές Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ που ισοφάρισαν ένα ιστορικό ρεκόρ.
Ενώ οι φήμες αποχώρησής του από το Μιλγουόκι είναι σε... έξαρση, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ρίχνει κι άλλο... καύσιμο στη φωτιά, αγοράζοντας ένα οκταόροφο κτίριο στο Μπρούκλιν έναντι 14,1 εκατ. δολαρίων!