Δημοσκόπηση: Στις 7,4 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – «Τριχοτομημένο» το ΠΑΣΟΚ για τη μετεκλογική στάση του
Με βάση τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση η ΝΔ είναι πιο κοντά στην αυτοδυναμία, στις δεύτερες εκλογές.
Με διαφορά 7,4 μονάδων προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της GPO για τα Παραπολιτικά.
Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου το 33,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 26,4%, ενώ κάτω από το 10% βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ το οποίο εμφανίζεται «τριχοτομημένο» για τη μετεκλογική στάση του.
Συγκεκριμένα στην ερώτηση «Στην περίπτωση που δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση τι θα θέλατε να κάνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ» οι απαντήσεις διαρθρώνονται ως εξής:
- Καμία συνεργασία: 36,8%
- Συνεργασία με τη ΝΔ: 33,9%
- Συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ: 20,8%
Με βάση τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση η ΝΔ είναι πιο κοντά στην αυτοδυναμία, στις δεύτερες εκλογές.

Αποδοκιμασία
Επίσης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 63,1% των Ελλήνων κρίνει αρνητικά την απόφαση Τσίπρα να απέχει το κόμμα του από τη Βουλή.
Παράλληλα, το 65,2% συμφωνεί με τη ρύθμιση-μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη, για την οποία η Κουμουνδούρου δήλωσε παρούσα.
- Άρης – ΑΕΚ 1-1: «Αλλοίωση» στο Βικελίδης…
- Πότε αλλάζει ο τρόπος πληρωμής ενοικίων – Τι θα ισχύει
- «Χειρουργείο» του Νορβηγού Σάγκι υπέρ της ΑΕΚ (vid)
- Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα από τον Δήμο Ηρακλείου για τους αστέγους εν όψει ψύχους
- Η Πάμελα Άντερσον αντλεί έμπνευση από τις παλιές κωμωδίες και την Ζαν Μορό
- Το δύσκολο «παζάρι» για την ΚΑΠ
- Στριμωγμένος στην «γωνία του ρινγκ» ο Τόμας Φρανκ
- LIVE: Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 11.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/mika-baumeister-jusdwg_T0dU-unsplash-315x220.jpg)



























![O Ιρανός ΥΠΕΞ Αραγκτσί ανήρτησε δολοφονίες αστυνομικών και αναρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ θα το ανέχονταν [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/iran-killed-cop-315x220.jpg)







![Ράλι στα ακίνητα – Οι ακριβές και φθηνές περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/athina-athens-akinita-realestate-eurokinissi-1-315x220.jpg)






![Ρωσία: Τρεις πλατφόρμες γεώτρησης χτυπήθηκαν από την Ουκρανία – Πόσο έχει πέσει η παραγωγή αργού της Μόσχας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/maria-lupan-hy97yy3e03A-unsplash-1-1-315x220.jpg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442