Το άγαλμα του Ποσειδώνα που εμφανίζεται και χάνεται μέσα στη θάλασσα
Το έργο είναι δημιούργημα του Ισπανού γλύπτη, Λουίς Αρενθίμπια.
Δεν είναι λίγες οι φορές που η χώρα μας μαζί με τον πολιτισμό και τη μυθολογία της έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολλούς καλλιτέχνες σε διάφορες χώρες. Αυτό συνέβη περίτρανα και στην Ισπανία και συγκεριμένα στα Κανάρια Νησιά, όπου στην παραλία Μελέναρα, μέσα στη θάλασσα στέκεται περίτρανα το άγαλμα του θεού Ποσειδώνα.
Η παραλία βρίσκεται στα νότια της πόλης Λας Πάλμας και αποτελεί ένα από τα πιο τουριστικά σημεία της περιοχής με τους επισκέπτες να μπορούν να θαυμάσουν το επιβλητικό άγαλμα, άνω των τεσσάρων μέτρων, του θεού Ποσειδώνα με την τρίαινα στα χέρια.
Το άγαλμα βέβαια είναι ορατό μόνο όταν επικρατεί νηνεμία, διαφορετικά χάνεται μέσα στα κύματα.
Το έργο είναι δημιούργημα του Ισπανού γλύπτη, Λουίς Αρενθίμπια. O ίδιος, ως παιδί συνήθιζε να κολυμπάει στην παραλία Μελέναρα και να φτάνει εως τον βράχο που εξείχε από το νερό. Λίγα χρόνια μετά ο Αρενθίμπια δημιούργησε το χάλκινο άγαλμα του Ποσειδώνα που δεσπόζει μέχρι και σήμερα.

Όσοι έχουν βρεθεί στην παραλία εξηγούν πως ανάλογα με το πώς κινούνται τα κύματα, δίνεται η εντύπωση πως ο θεός Ποσειδώνας βγαίνει προς την ακτή.
Ποιος ήταν ο Λουίς Αρενθίμπια
Γεννήθηκε στο Telde των Κανάριων Νήσων, ήταν γιος του τοιχογράφου José Arencibia Gil (1914–1968).
Μετακόμισε στη Μαδρίτη για να ακολουθήσει ανώτερες σπουδές στη Φιλοσοφία και τη Θεολογία και ίδρυσε την κατοικία του στη Λεγανές, μια πόλη νότια της πρωτεύουσας.
Τη δεκαετία του 1970 πήρε μέρος στο αντιπολιτευτικό κίνημα για τη δικτατορία. Ήταν μυστικό μέλος της Organización Revolucionaria de Trabajadores, του Partido Socialista Obrero Español και, τέλος, του Partido Comunista de España στη Λεγανές, μέλος της οποίας ήταν από το 1975 έως το 1986.
Υπήρξε επίσης μέλος του συνδικάτου Comisiones Obreras.
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
- Lloyd’s List: Μαρινάκης και Αγγελικούση στην κορυφή – 17 Έλληνες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]
- Πασκουάλ: «Νιώθω υπερήφανος για τους παίκτες μου – Σημαντική νίκη, αλλά όχι κάτι παραπάνω»
- Ουνιόν Βερολίνου – Λειψία 3-1: Την… προσγείωσε απότομα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)

















































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)






















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442