H Αλέξια, λίγο πριν υποδεχτεί τη νέα χρονιά, θα βρίσκεται στη σκηνή του Half Note Jazz Club για πέντε μοναδικές συναυλίες, από τις 23 έως και τις 27 Δεκεμβρίου 2022.
Μαζί με τους μουσικούς της σκοπέυει να αναβιώσει την ατμόσφαιρα των Jazz Clubs της Αμερικής στην καρδιά της Αθήνας.
Η Αλέξια με το αυθεντικό της ηχόχρωμα και χαρακτηριστικό phrasing θα ερμηνεύσει τραγούδια από την αγγλόφωνη Jazz δισκογραφία της, και συγκεκριμένα από τον ιστορικό της δίσκο «In a Jazz Mood» με τις θρυλικές συμμετοχές των Chick Corea και John Patitucci, τον αναγνωρισμένο της δίσκο από τα Grammys «Birds Have To Fly» σε συνεργασία με τον Peter Massink, και τον τριπλό της δίσκο «Re-bE» που περιλαμβάνει δικές της συνθέσεις.
Το κοινό θα ταξιδέψει μαζί με τη σπουδαία ερμηνεύτρια από τα standards της Αμερικανικής Jazz έως τα γκόσπελ, ragtime και ειδικά επιλεγμένα τραγούδια των Louis Armstrong, Dizzy Gillespie, Fats Waller, Cab Calloway, ενώ μεταξύ άλλων θα ακουστούν επί σκηνής τραγούδια σημαντικών εκπροσώπων όπως των Nina Simone, Chick Corea, Betty Carter, Billie Holiday, Abbey Lincoln, John Coltrane κ.ά.
Με μια μουσική πορεία 40 ετών και 45 ηχογραφημένους δίσκους, η Αλέξια έχει αναπτύξει το δικό της εκλεκτικό μουσικό ύφος, ενώ εμπνέεται από ένα μεγάλο φάσμα μουσικών ειδών. Οι εγγενείς φωνητικές της δεξιότητες, το προσωπικό της στυλ, η έκφραση και ο τρόπος με τον οποίο ερμηνεύει ένα τραγούδι, το ηχόχρωμα της φωνής της, που εκτείνεται σε τρεις οκτάβες και το βιμπράτο της, ενσαρκώνουν την ουσία του πρωτοποριακού της ήχου.
Συντελεστές
Αλέξια Βασιλείου | Φωνή & Σύλληψη
Νίκος Κασσαβέτης | Κρουστά
Γιώργος Μορφίτης | Πιάνο
Σταύρος Μάνθος | Σαξόφωνο
Αλέξης Δελλής| Κόντρα μπάσο
Γιώργος Παλαμιώτης| Ηλεκτρικό Μπάσο
Βαλεντίνα Καραντώνη | Παραγωγός & Καλλιτεχνική Διεύθυνση για την Αλέξια Βασιλείου