Υγειονομικοί σε αναστολή: Πώς θα επιστρέψουν στην εργασία τους – Η εισήγηση της επιτροπής
Η εισήγηση της επιτροπής των ειδικών για την επιστροφή των υγειονομικών σε αναστολή
Οι υγειονομικοί που είχαν τεθεί σε αναστολή εξαιτίας του μη εμβολιασμού τους κατά του κοροναϊού, επιστρέφουν μετά και από την απόφαση του ΣτΕ, στην εργασία τους από την 1 Ιανουαρίου 2023.
Σήμερα η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε πρωτόκολλο επιστροφής των υγειονομικών σε αναστολή. Για τους διοικητικούς υπαλλήλους, νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό η εισήγηση είναι επιστροφή με δυο τεστ την εβδομάδα και μάσκα υψηλής προστασίας. Για τους γιατρούς όπου υπάρχουν και οι μεγαλύτεροι προβληματισμοί ως προς την τυχόν επιστροφή τους θα υπάρξει νεότερη συνεδρίαση.
Τι δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης θα περιμένει τις τελικές εισηγήσεις. Νωρίτερα ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε πως οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα επιστρέψουν όταν αποφασιστεί το πρωτόκολλο επιστροφής. «Το υπουργείο θα ακούσει πρώτα τις θέσεις των ειδικών και μετά θα ληφθεί η απόφαση για το πρωτόκολλο της επιστροφής στο ΕΣΥ των ανεμβολίαστων υγειονομικών απο 1η Ιανουαρίου», είπε σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ.
Η απόφαση του ΣτΕ
Υπενθυμίζεται ότι με απόφασή του το ΣτΕ, που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση, που έχει δοθεί ως το τέλος του χρόνου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στο χώρο της υγείας.
Το Ανώτατο Δικαστήριο στο οποίο είχε προσφύγει η ΠΟΕΔΗΝ έκρινε, ότι η εν λόγω ρύθμιση για παράταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των υγειονομικών ως το τέλος του χρόνου (31.12.2022) είναι αντισυνταγματική, διότι οι αρμόδιες υπηρεσίες όφειλαν να έχουν, ως ορίζεται, επαναξιολογήσει την αναγκαιότητα του μέτρου.
«Με βάση την απόφαση του ΣτΕ, που επανεξέτασε το μέτρο, έκρινε ότι η παράταση του μέτρου υπερβαίνει την αρχή της αναλογικότητας. Ήδη έχουμε λάβει την απόφαση για να δούμε πως θα εφαρμοστεί η απόφαση.
Θα εφαρμοστεί, παρόλο που θεωρώ ότι είναι μία επικίνδυνη απόφαση για τη δημόσια υγεία. Το μέτρο θα εφαρμοστεί αφού λάβουμε όλα τα μέτρα ώστε να υπάρχει ένα αυστηρό πρωτόκολλο για την προστασία της δημόσιας υγείας», δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης.
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)



















































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442