Βρετανία: Ο Σούνακ έχει την υποστήριξη των 100 βουλευτών για να θέσει υποψηφιότητα
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επί Μπόρις Τζόνσον συγκέντρωσε τον αριθμό των βουλευτών που του δίνει τη δυνατότητα να θέσει υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία της Βρετανίας.
Ο Ρίσι Σούνακ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών επί Μπόρις Τζόνσον, είναι ο πρώτος υποψήφιος για την ηγεσία του συντηρητικού κόμματος που συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό των 100 βουλευτών-υποστηρικτών του ώστε να συμμετάσχει στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου πρωθυπουργού της Βρετανίας.
Και η Πένι Μόρντοντ
Την πληροφορία αυτή μετέφερε μέσω του Twitter πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας The Guardian. Η ψηφοφορία, εφόσον οι διεκδικητές του αξιώματος είναι περισσότεροι από δύο, θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα.
Δείτε ακόμα – Βρετανία: Νέα κούρσα για την ηγεσία των Τόρις και την Ντάουνινγκ Στριτ
Η Πένι Μόρντοντ ανακοίνωσε νωρίτερα χθες Παρασκευή ότι προτίθεται να θέσει και αυτή υποψηφιότητα. Η διορία για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων λήγει το απόγευμα της Δευτέρας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Διαδικασία fast-track
Εντός του συντηρητικού κόμματος έχει ήδη ξεκινήσει μια διαδικασία fast-track για την εκλογή νέας ηγεσίας προκειμένου ν’ αναδειχθεί ο αντικαταστάτης της Λιζ Τρας, η οποία προχθές Πέμπτη ανακοίνωσε την παραίτησή της, ύστερα από μόλις έξι εβδομάδες στην πρωθυπουργία της Βρετανίας.
Η διαδικασία αυτή θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 28 Οκτωβρίου το αργότερο, και οι υποψήφιοι που θέλουν να λάβουν μέρος θα πρέπει να προταθούν από τουλάχιστον 100 συντηρητικούς βουλευτές – που σημαίνει ότι τη Δευτέρα θα υπάρχουν το πολύ τρεις υποψήφιοι.
Η τελική δυάδα
Οι βουλευτές στη συνέχεια θα επιλέξουν την τελική δυάδα και θα υπάρξει ενδεικτική ψηφοφορία για να φανεί ποιον στηρίζει η πλειοψηφία. Εάν το πρόσωπο που θα βρεθεί στη δεύτερη θέση δεν αποχωρήσει, τότε τα μέλη του συντηρητικού κόμματος θα προσέλθουν στις κάλπες, με τα αποτελέσματα να ανακοινώνονται έως την Παρασκευή.
Δεδομένων των διαφορών εντός του κόμματος, δεν υπάρχει κάποιος προφανής ενωτικός υποψήφιος. Δείτε τα βασικά ονόματα στο: Βρετανία: Ποιος είναι πιθανό να αντικαταστήσει τη Λιζ Τρας
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)


















![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442