Συγκέντρωση για τις γυναίκες του Ιράν στο Σύνταγμα
Με πλακάτ και κόβοντας τα μαλλιά τους έστειλαν το μήνυμα για τις γυναίκες του Ιράν εκατοντάδες άνθρωποι από την Αθήνα.
Το δικό τους μήνυμα στον αγώνα των γυναικών του Ιράν για ίσα δικαιώματα και ελευθερίες έστειλαν εκατοντάδες Ιρανοί και Ιρανές από την Αθήνα.
Από την πρωτεύουσα της Ελλάδας και μπροστά από τη Βουλή, οι Ιρανοί και οι Ιρανές διαδήλωσαν υπέρ της μάχης που δίνουν οι γυναίκες στους δρόμους της Τεχεράνης και στη μνήμη της Jina Masha Amini που έφυγε από τη ζωή έπειτα από δολοφονικά χτυπήματα από την «αστυνομία των ηθών», καθώς δεν φορούσε σωστά το χιτζάπ της.

Μάλιστα, αρκετές ήταν οι γυναίκες που έκοψαν μόνες τους τα μαλλιά τους, κάνοντας έτσι πιο σαφές το μήνυμά τους στη μνήμη της αδικοχαμένης Amini.

Οι Ιρανοί και οι Ιρανές από την πλατεία Συντάγματος, ζήτησαν «ελευθερία» για όλους, όχι μόνο για τους άνδρες που ζουν στη χώρα τους.
«Αλληλεγγύη στις γυναίκες στο Ιράν» γράφουν σε ένα πανό τους, ενώ σε ένα άλλο αναφέρουν: «όχι στον σεξισμό, όχι στην ισλαμοφοβία».
- Το… τερμάτισε: Μετά την επίθεση στον Πάπα ο Τραμπ εμφανίζεται ως… Χριστός
- Μέσα Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ και Τραμ Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα
- Οι νέοι στην Ουγγαρία έδιωξαν τον Ορμπάν από την εξουσία – Ο λόγος που έχασε τις εκλογές
- Νέα σενάρια για Σέλτικς και Αντετοκούνμπο!
- 3D: Συνελήφθη ο frontman των Massive Attack σε διαμαρτυρία υπέρ της Palestine Action
- Ηράκλειο: Στις φλόγες χώρος ενοικιαζόμενων οχημάτων – Δείτε βίντεο
- Αντετοκούνμπο: «Δεν ξέρω αν ήταν το τελευταίο μου ματς με τους Μπακς – Δεν μου έχουν προσφέρει συμβόλαιο…»
- Ο μαυρόγυπας «Ιωάννα» επέστρεψε στη Δαδιά και ανανέωσε την ελπίδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442