Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Amazon: Πυρ ομαδόν από οργανώσεις για την εξαγορά της iRobot

Amazon: Πυρ ομαδόν από οργανώσεις για την εξαγορά της iRobot

Οι σκούπες Roomba θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως δούρειοι ίπποι για τη συλλογή προσωπικών δεδομένων

Οι αμερικανικές αντιμονοπωλιακές αρχές θα πρέπει να εμποδίσουν την Amazon να εξαγοράσει την iRobot, κατασκευαστή της γνωστής ρομποτικής σκούπας Roomba, ζητούν με επιστολή τους 20 οργανώσεις για την προστασία της ιδιωτικότητας και των εργατικών δικαιωμάτων.

Η εξαγορά θα έδινε στην Amazon πρόσβαση σε ακόμα περισσότερα δεδομένα για τα σπίτια και τις ζωές των χρηστών, καταγγέλλουν οι οργανώσεις στην επιστολή τους σύμφωνα με το Reuters.

Η συμφωνία των 1,7 δισ. δολαρίων, η οποία ανακοινώθηκε τον Αύγουστο, θα ενίσχυε την ήδη ισχυρή θέση της Amazon στις έξυπνες οικιακές συσκευές, υποστηρίζουν. «Πουλώντας τις σκούπες Roomba σε τιμή κόστους ή με ζημία, η εταιρεία θα έχει πρόσβαση σε περισσότερα προσωπικά δεδομένα των καταναλωτών, προκειμένου να εδραιώσει τα πλεονεκτήματά της που αλλοιώνουν τον ανταγωνισμό online», υποστηρίζουν οι οργανώσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται οι Public Citizen και Fight for the Future.

Οι σκούπες Roomba έκαναν την iRobot παγκοσμίως γνωστή (iRobot)

Οι πρακτικές της Amazon θα έπλητταν όχι μόνο τους καταναλωτές που ανησυχούν για θέματα ιδιωτικότητας αλλά και τις επιχειρήσεις που δεν έχουν πρόσβαση σε τέτοιου είδους δεδομένα.

Η Amazon έχει εξάλλου δεχθεί επικρίσεις για τα δεδομένα που συλλέγει μέσω προϊόντων όπως η ψηφιακή βοηθός Alexa και το έξυπνο κουδούνι εξώπορτας Ring.

Σύμφωνα μάλιστα με τις οργανώσεις που υπογράφουν την επιστολή, η μαζική συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων θα έπληττε περισσότερο τους μη λευκούς.

Η έγκριση της εξαγοράς εκκρεμεί στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FCC), η οποία διεξάγει ξεχωριστή αντιμονοπωλιακή έρευνα για την Amazon.

Η λίστα των οργανώσεων περιλαμβάνει επίσης τις International Brotherhood of Teamsters, Main Street Alliance, Demand Progress Education Fund, Institute for Local Self-Reliance και Open Markets Institute.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024