Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η φάση των νοκ-άουτ αγώνων στο Eurobasket 2022 από πλευράς θεάματος. Στην ματσάρα που άνοιξε την αυλαία του γύρου των «16» στο Βερολίνο, η Γαλλία κατάφερε να επιβιώσει απέναντι στην Τουρκία και με 87-86 στην παράταση να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά εκεί όπου περιμένει το νικητή του Σερβία – Ιταλία.
Οι Γάλλοι ξεκίνησαν φουριόζοι το ματς και έδειξαν να πατάνε πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο κάνοντας ένα 7-0 σερί και φτάνοντας γρήγορα σε διψήφιο προβάδισμα (8-18), με την ομάδα του Εργκίν Αταμάν να είναι ιδιαίτερα άστοχη, ολοκληρώνοντας την πρώτη περίοδο στο -7 (11-18). Στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου οι Γάλλοι πάτησαν ξανά γκάζι και εκτόξευσαν τη διαφορά στο +16 (15-31). Η Τουρκία με τον Χαζέρ και τον Οσμάν να έχουν σωστές αποφάσεις στην επίθεση, πλησίασε στους 5(35-40) λίγο πριν το ημίχρονο που τελικά έκλεισε με σκορ 35-43.
Στο τρίτο δεκάλεπτο τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο καλά για τους Τούρκους με τον Τουντσέρ να κάνει απίστευτα πράγματα στο παρκέ, και να ντύνεται… Λάρκιν, μετρώντας σε ένα σημείο 6/6 τρίποντα. Το σερί της ομάδας του Αταμάν έφτασε το 19-0 με τους «τρικολόρ» ωστόσο να μην το βάζουν κάτω και να απαντούν κι αυτοί μαζεύοντας τη διαφορά από το -8 που είχαν βρεθεί.
Μεγάλο «διπλό» για την Ίντερ, καθώς χάρη σε γκολ του Λαουτάρο Μαρτίνες στο 65′ επικράτησε με σκορ 1-0 της Αταλάντα και επέστρεψε στην κορυφή της Serie A
Μπαράζ δημοσιευμάτων για τον Σέιμπεν Λι στην Τουρκία, με τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας να αναφέρουν ότι υπέγραψε ήδη στην Εφές και αποχωρεί από τον Ολυμπιακό.