Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Tάιλερ Ντόρσεϊ είναι αυτό που έλειπε από την Εθνική

Ο Tάιλερ Ντόρσεϊ είναι αυτό που έλειπε από την Εθνική

Αναμφίβολα ένα από τα πρόσωπα της Εθνικής ομάδας στο Μιλάνο ήταν ο Tάιλέρ Ντόρσεϊ, με τους αριθμούς του στη φάση των ομίλων να μιλούν από μόνοι τους.

Ο απόλυτος σταρ της Εθνικής ομάδας είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Δεν θα μπορούσε να ισχύει κάτι διαφορετικό όταν μιλάμε για τον – κατά πολλούς – κορυφαίο παίκτη του κόσμου. Τον δύο φορές MVP του NBA με τους Μπακς και περσινό πρωταθλητή με τα «Ελάφια». Το τι θα έδινε ο Έλληνας σούπερ σταρ στο σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη ήταν δεδομένο, με τον «Greek Freak» να ανεβάζει πολλά επίπεδα πάνω την Εθνική με την παρουσία του στο παρκέ.

Το «κλειδί» γι’ αυτή την ομάδα και αυτό που έλειψε πάρα πολύ τα προηγούμενα χρόνια ωστόσο, είναι ο κύριος με το νούμερο «2» στη φανέλα. Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού και νυν των Ντάλας Μάβερικς, Tάιλερ Ντόρσεϊ, επιβεβαίωσε με τις εμφανίσεις του στη φάση των ομίλων πως είναι αυτό που έψαχνε η Εθνική για να κάνει το βήμα παραπάνω. Ο ιδανικός παίκτης ώστε να εκμεταλλευτεί στον απόλυτο βαθμό η ομάδα και το παιχνίδι του Γιάννη.

Ο 26χρονος άσος είναι ο άνθρωπος που μπορεί να αξιοποιήσει τα ελεύθερα σουτ που προκύπτουν από το μαρκάρισμα του ασταμάτητου Αντετοκούνμπο, αλλά δεν έχει πρόβλημα να δημιουργήσει και μόνος του τις προϋποθέσεις για να σουτάρει. Διακρίνεται από άγνοια κινδύνου, δεν φοβάται να βγει μπροστά και έχει την άμεση σκέψη και εκτέλεση. Στοιχεία πολύ σημαντικά για ειδικές καταστάσεις και παιχνίδια που η μπάλα θα… καίει. Σαν αυτά που έρχονται δηλαδή.

Αν κάτι μπορεί να καταγραφεί στα αρνητικά του είναι το γεγονός πως αν δεν βρεθεί στη μέρα του και τον πάρει από κάτω, μπορεί να εξελιχθεί σε αρνητικό πρωταγωνιστή. Εδώ ωστόσο θα παίξει ρόλο και η διαχείριση του Ιτούδη. Και για να επανέλθουμε στα πεπραγμένα του Ντόρσεϊ στον όμιλο, αξίζει να αναφερθούμε στους αριθμούς του οι οποίοι επιβεβαιώνουν σε μεγάλο βαθμό τα παραπάνω.

Ο Ντόρσεϊ έφυγε από το Μιλάνο με μέσο όρο συμμετοχής 23,2 λεπτά με 15,2 πόντους, 2,4 ριμπάουντ και 1,6 ασίστ. Το κυριότερο από όλα; Σε μία ομάδα που διαχρονικά δεν φημίζεται για τους σουτέρ της, ο άσος των Μάβερικς είχε σχεδόν 50% στα τρίποντα. Για την ακρίβεια πέτυχε 14 στα 30, δηλαδή 46% ποσοστό ευστοχίας. Σλούκας και Αγραβάνης έχουν μέχρι στιγμής καλύτερα ποσοστά έξω από τα 6.75, 53,3% και 50% αντίστοιχα, έχοντας πάρει όμως τις μισές προσπάθειες από τον Ντόρσεϊ.

Οι αριθμοί του Ντόρσεϊ στον όμιλο:

Το… πραγματικό Eurobasket τώρα αρχίζει. Στα νοκ-άουτ θα κριθούν όλα και εκεί ο Ιτούδης και η Εθνική ομάδα ποντάρουν πολλά πάνω του. Ο Ντόρσεϊ αποτελεί κομβικό γρανάζι της ελληνικής «μηχανής» η απόδοσή του θα παίξει σημαντικό ρόλο στο πού θα φτάσει τελικά αυτή η ομάδα που έχει όλα τα φόντα για να γράψει ιστορία.

Οι καλύτερες στιγμές του Ντόρσεϊ στο Μιλάνο:

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024