Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί το Βερολίνο είναι η αγαπημένη πόλη του Ιτούδη

Γιατί το Βερολίνο είναι η αγαπημένη πόλη του Ιτούδη

Η εθνική ομάδα ετοιμάζει βαλίτσες για το Βερολίνο, μια πόλη που ξυπνά ιδιαίτερα ευχάριστες μνήμες στον Δημήτρη Ιτούδη σε συλλογικό επίπεδο

Η δουλειά για την Εθνική στους ομίλους ολοκληρώθηκε και τώρα αρχίζει πλέον το πραγματικό EuroBasket. Η νίκη επί της Εσθονίας ανήμερα των 52ων γενεθλίων του Δημήτρη Ιτούδη οδηγεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με το απόλυτο 5Χ5 στο Βερολίνο για τα νοκ άουτ. Σε μια πόλη όπου ο ομοσπονδιακός μας προπονητής έχει πολύ ευχάριστες αναμνήσεις.

Θα μπορούσε να πει κανείς πως το Βερολίνο είναι και η πόλη του Ιτούδη σε συλλογικό επίπεδο. Εκεί έχει σηκώσει δύο φορές το βαρύτιμο τρόπαιο της EuroLeague και έζησε κάποιες από τις κορυφαίες στιγμές της σπουδαίας καριέρας του.

Στις 3 Μαΐου 2009 ο έλληνας προπονητής κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης ως βοηθός του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και επτά χρόνια αργότερα τα κατάφερε ξανά, ως head coach αυτήν τη φορά.

Στις 15 Μαΐου 2016, ως προπονητής πλέον της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, πήρε το τρόπαιο σε έναν συγκλονιστικό τελικό με τη Φενέρμπαχτσε, πανηγυρίζοντας την πρώτη του ευρωπαϊκή κούπα ως απόλυτο αφεντικό του πάγκου. Πώς να μην του φαίνεται ωραία πόλη το Βερολίνο;

Τώρα πλέον καλείται να γράψει ιστορία και με την εθνική ομάδα. Το θέλει περισσότερο απ’ όλους ο ίδιος, που ξέρει ότι φέτος υπάρχει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα ώστε να επιστρέψει στα μετάλλια και γιατί όχι και στην κορυφή της Ευρώπης. Οι ευχές όλων φυσικά είναι να τα καταφέρει και να ανέβει στο Έβερεστ της Ευρώπης και με το εθνόσημο στο στήθος.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024