Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στις 3 Σεπτεμβρίου 1978 στον αγώνα με αντίπαλο τη Λάρισα, όπου ο Ολυμπιακός κέρδισε με 4-3 (με τον Περόνε μάλιστα να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ στην Ελλάδα με απ’ευθείας εκτέλεση φάουλ – και 3ο του Ολυμπιακού στον αγώνα).
Γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 1953 στο Μοντεβίδεο της Ουρουγουάης και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα σε μια από τις μικρές τοπικές ομάδες της γεννέτειρας του. Από εκεί μεταπήδησε στις μικρές ομάδες της Ντανούμπιο και έγινε μέλος της πρώτης ομάδας το 1973, αγωνιζόμενος ως «δεκάρι». Στο μεγάλο λιμάνι έφτασε το καλοκαίρι του 1978.
Η συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:
«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός αποχαιρετά τον Ραφαέλ Περόνε, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 68 ετών.
Ο Ουρουγουανός μέσος ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 1978 και τίμησε την ερυθρόλευκη φανέλα για δύο χρόνια, μέχρι το 1980, με απολογισμό 50 συμμετοχές και 12 γκολ.
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».
Με χιούμορ, ένταση και συνεχείς ανατροπές, η παράσταση «Push Up» βυθίζεται στα άδυτα μιας πολυεθνικής, όπου η προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης.
Το έργο «Κολυμπώντας στον αέρα» -που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα- είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, και θα παρουσιαστεί από τις 12 Μαρτίου στο Θέατρο 104.