Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στις 3 Σεπτεμβρίου 1978 στον αγώνα με αντίπαλο τη Λάρισα, όπου ο Ολυμπιακός κέρδισε με 4-3 (με τον Περόνε μάλιστα να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ στην Ελλάδα με απ’ευθείας εκτέλεση φάουλ – και 3ο του Ολυμπιακού στον αγώνα).
Γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 1953 στο Μοντεβίδεο της Ουρουγουάης και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα σε μια από τις μικρές τοπικές ομάδες της γεννέτειρας του. Από εκεί μεταπήδησε στις μικρές ομάδες της Ντανούμπιο και έγινε μέλος της πρώτης ομάδας το 1973, αγωνιζόμενος ως «δεκάρι». Στο μεγάλο λιμάνι έφτασε το καλοκαίρι του 1978.
Η συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:
«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός αποχαιρετά τον Ραφαέλ Περόνε, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 68 ετών.
Ο Ουρουγουανός μέσος ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 1978 και τίμησε την ερυθρόλευκη φανέλα για δύο χρόνια, μέχρι το 1980, με απολογισμό 50 συμμετοχές και 12 γκολ.
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».
Μπορεί να μην έχει τεθεί ακόμη θέμα Λανουά στην ΚΕΔ, όμως οι ορισμοί αμφισβητούνται από πολλές πλευρές, με αποτέλεσμα ο αρχιδιαιτητής να κρέμεται από μια κλωστή
«Δεν είναι εύκολο να συγκεντρωθούμε στο ματς με τον Βόλο, όμως είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε. Είναι η δουλειά και είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε», τόνισε επίσης ο τεχνικός του Ολυμπιακού
Κοντά σε ένα ακόμη sold out βρίσκεται ο Ολυμπιακός, καθώς έχουν απομείνει μόλις 3.000 εισιτήρια για το Σαββατιάτικο παιχνίδι των Πειραωτών κόντρα στον Βόλο (24/1, 17:00).
Σε ηλικία μόλις 23 ετών, η Τρίνιτι Ρόντμαν αποξενωμένη κόρη του θρύλου του NBA Ντένις Ρόντμαν, έγινε η πιο ακριβοπληρωμένη γυναίκα ποδοσφαιρίστρια στον κόσμο, μετά την υπογραφή του νέου της συμβολαίου με την Washington Spirit.