Το πρώτο πλοίο που απέπλευσε από την Ουκρανία στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη διαμεσολάβηση του ΟΗΕ, πλησιάζει στο λιμάνι Ταρτούς της Συρίας, όπως δήλωσαν δύο ναυτιλιακές πηγές στο Reuters.
Το πλοίο Razoni απέπλευσε από το λιμάνι της Οδησσού στην Ουκρανία την 1η Αυγούστου, μετά από τη συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας υπό τη διαμεσολάβηση του ΟΗΕ και της Τουρκίας.
Το φορτίο είχε προορισμό τον Λίβανο, αλλά σύμφωνα με την ουκρανική πρεσβεία, ο αρχικός αγοραστής αρνήθηκε να παραλάβει το φορτίο των 26.000 τόνων καλαμποκιού και το πλοίο τότε, πήγε προς την Τουρκία.
Ουκρανία είναι από τους βασικότερους προμηθευτές σιτηρών στον κόσμο. Ωστόσο, η ρωσική εισβολή έχει βάλει εμπόδια στις εξαγωγές των προϊόντων στην παγκόσμια αγορά.
Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Ιουλίου υπογράφηκε συμφωνία, υπό την εποπτεία των Ηνωμένων Εθνών και της Τουρκίας, που προβλέπει την ασφαλή διέλευση πλοίων που μεταφέρουν σιτηρά από τρία λιμάνια της νότιας Ουκρανίας.
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας