Έναν πύρινο εφιάλτη ζει από το απόγευμα της Τρίτης (19/7) η Ανατολική Αττική. Η φωτιά που ξέσπασε ανάμεσα στο Νταού Πεντέλης και στο Ντράφι και γρήγορα επεκτάθηκε, συνεχίζει να καίει και να αφήνει πίσω της στάχτη και αποκαΐδια.
Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής υπάρχουν εστίες σε 5 περιοχές και συγκεκριμένα σε Γέρακα, Ανθούσα, Παλλήνη, Διώνη και στη Λεωφόρο Μαραθώνος.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, με τους εθελοντές και τους κατοίκους προσπαθούν να σώσουν ό,τι μπορούν.
Η Δήμητρα Κατσαφάδου, το σπίτι της οποίας βρίσκεται στο Πικέρμι, είναι εκτεθειμένο στη φωτιά, με την ίδια να ζει ώρες αγωνίας.
Σε βίντεο που δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Instagram φαίνονται οι φλόγες που έχουν φτάσει απ’ έξω. Οι εικόνες συγκλονίζουν.
«Η φωτιά έξω απ’το δικό μας σπίτι όπως και στο σπίτι κάθε ανθρώπου που περνάει δραματικές ώρες αυτές τις στιγμές. Άνθρωποι υποφέρουν, ζωάκια καίγονται, σπίτια του κόσμου που φτιάχτηκαν με κόπους ζωής χάνονται», σημειώνει στην ανάρτησή της, ζητώντας παράλληλα από όποιον έχει ανάγκη να επικοινωνήσει μαζί της προκειμένου να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί. Επίσης, απευθύνει έκκληση προς όλους να μην εγκαταλείπουν τα ζωάκια.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας