«Ψηφίζουν» Ελλάδα για διακοπές οι Αμερικανοί -Τι δείχνουν πληρότητες και αφίξεις
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ ήταν προ πανδημίας η ισχυρότερη τουριστική αγορά για το αεροδρόμιο της Αθήνας, καταγράφοντας το 2019 περισσότερες αφίξεις από ό,τι η Βρετανία ή η Γερμανία.
Πληθαίνουν οι εκτιμήσεις, με βάση τις πληρότητες των ξενοδοχείων και των πτήσεων για τους επόμενους μήνες που κινούνται σε προ πανδημίας επίπεδα, ότι οδεύουμε σε υπέρβαση των ταξιδιωτικών εισπράξεων φέτος έως και κατά 10% σε σχέση με το 2019.
Ηδη το δεύτερο τρίμηνο της φετινής χρονιάς ξεκίνησε με τις ταξιδιωτικές εισπράξεις αυξημένες κατά 20% τον Απρίλιο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019 και τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν ότι αντίστοιχα ενισχυμένα θα κινηθούν και τον Μάιο, αλλά και τον τρέχοντα μήνα Ιούνιο, αναφέρουν πηγές του κλάδου. Ακόμα πιο έντονη αναμένεται η άνοδος των εισπράξεων κατά το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου, που μαζί με τον Σεπτέμβριο τυπικά αντιστοιχούν στο 60% των ετήσιων εισπράξεων.
Αξίζει να επισημανθεί επίσης πως κατά τον Μάιο τα στοιχεία και για τα ξενοδοχεία Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού έδειξαν οριακή μόλις απόσταση από τα μεγέθη το αντίστοιχου μήνα του 2019. Σύμφωνα με στοιχεία της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού, ο Μάιος «έκλεισε σημαντικά την ψαλίδα μεταξύ των αποτελεσμάτων του 2019 και του 2022 στους δείκτες που εξετάζονται και ειδικότερα βελτίωσε ελαφρά τη μέση τιμή δωματίου και έδωσε 82,1% μέση πληρότητα στα ξενοδοχεία της Αθήνας (που όμως υπολείπεται κατά 6,9% έναντι του 2019)».
Ποιοι «ψηφίζουν» Ελλάδα
Σύμφωνα με τις ενδείξεις που υπάρχουν και τα πρώτα στοιχεία, η αμερικανική αγορά συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων αγορών για το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, τροφοδοτώντας την χώρα με τουρίστες που η μέση δαπάνη τους έφτασε πέρυσι τα 1.505 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ ήταν προ πανδημίας η ισχυρότερη τουριστική αγορά για το αεροδρόμιο της Αθήνας, καταγράφοντας το 2019 περισσότερες αφίξεις από ό,τι η Βρετανία ή η Γερμανία.
Οι πτήσεις από τις ΗΠΑ, μάλιστα, παρουσίαζαν συνεχή αύξηση χωρητικότητας και συχνοτήτων τα τελευταία χρόνια, η οποία όμως ανακόπηκε από την πανδημία.
Ακόμα και πέρυσι και παρά τους περιορισμούς για την εξάπλωση της Covid-19, οι αφίξεις από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού κατάφεραν να ανεβάσουν γρήγορα ρυθμούς, φτάνοντας στην δεύτερη θέση του Ελ. Βενιζέλος μέσα σε ένα μόλις τρίμηνο.
Σε καλό δρόμο είναι, επίσης, και οι ροές τουριστών από τις βασικές χώρες της Ευρώπης, Γερμανία, Αγγλία και Γαλλία
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
- Ευρωκοινοβούλιο: Το άρθρο 86 και τα εμπόδια στην απονομή δικαιοσύνης – Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Δικαίου έναντι διατάξεων
- Μπαρτσελόνα – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1: Ο Κουντέ έδωσε πολύτιμη νίκη στους «μπλαουγκράνα» (vid)
- Πανδαισία: Όλα τα γκολ από τα αποψινά παιχνίδια του Champions League (vids)
- Ίντερ – Λίβερπουλ: 0-1: Νίκη – βάλσαμο για τους «κόκκινους», από το… δώρο του Μπαστόνι (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)












































![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442