Ερντογάν: Άσχημα τα νέα για τον Τούρκο πρόεδρο – Χάνει τις εκλογές με οποιονδήποτε αντίπαλο δείχνει νέα δημοσκόπηση
Δημοσκόπηση στην Τουρκία δείχνει τον Ερντογάν να χάνει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών απέναντι μάλιστα σε κάθε αντίπαλο
Δημοσκόπηση της Τζουμχουριέτ στην Τουρκία δείχνει ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έρχεται δεύτερος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων για τις προεδρικές εκλογές και μάλιστα απέναντι σε κάθε αντίπαλο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, ο Τούρκος πρόεδρος ο οποίος στα εσωτερικό έχει να αντιμετωπίσει μια σειρά σημαντικών προβλημάτων, με μεγαλύτερο αυτό της οικονομίας, καταρρέει δημοκοπικά απέναντι στους αντιπάλους του.
Τα ποσοστά
Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν συγκεντρώνει ποσοστό 36,4% των ψήφων απέναντι στον Μανσούρ Γιαβάς, εκλεγμένο με τo CHP δήμαρχο της Άγκυρας, ο οποίος συγκεντρώνει το 50,3%.
Λίγο μεγαλύτερο ποσοστό συγκεντρώνει ο Τούρκος πρόεδρος, 39,4%, που δεν του δίνει όμως την πρωτιά, σε σύγκριση με τον Εκρέμ Ιμάμογλου, δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, επίσης εκλεγμένο με το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), ο οποίος συγκεντρώνει το 46,7% των ψήφων.
Το 40,9% συγκεντρώνει ο Ερντογάν απέναντι στην αρχηγό των Γκρίζων Λύκων, Μεράλ Ακσενέρ, η οποία ωστόσο, έστω και με μικρή διαφορά, του κλέβει την πρωτιά με 43,2%.
Τέλος, 40,5% συγκεντρώνει ο Ερντογάν αντιμαχόμενος τον ηγέτη των κεμαλιστών, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, με τον τελευταίο ωστόσο να συγκεντρώνει το 42,7% των ψήφων.
Η νέα αυτή δημοσκόπηση έρχεται να ταράξει τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος αγνοώντας τα προβλήματα στο εσωτερικό του, έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δυσφήμισης και κόντρας με την Ελλάδα.
- Πεκίνο: Ανθρωποειδές ρομπότ κατέρριψε το ανθρώπινο παγκόσμιο ρεκόρ σε ημιμαραθώνιο
- Ολυμπιακός Κ19 – Κηφισιά Κ19 1-0: Νίκη με Μίλισιτς οι Νέοι των «ερυθρόλευκων»
- Παραμένει ψηλά η ανεπίσημη εργασία στην Ελλάδα – Οι γυναίκες πλήττονται περισσότερο (πίνακες)
- «θέλουμε πίσω την Τσέλσι μας» – Οργή των οπαδών των «μπλε» στο Στάμφορντ Μπριτζ
- Πόσο ακριβής θα είναι η ταινία για τον Μάικλ Τζάκσον;
- Η εξομολόγηση του Ντι Μαρία: «Έπρεπε να δω ψυχολόγο – Τα social media με επηρέασαν»
- Ουκρανία: Οκτώ άνθρωποι παραμένουν στο νοσοκομείο, μετά τους πυροβολισμούς σε σούπερ μάρκετ στο Κίεβο
- Εργοδοτική παραβατικότητα: Μία στις τέσσερις επιχειρήσεις πιάστηκε να παρανομεί σε εργασιακά θέματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/neom-SUIMrEKVOXc-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442