Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Bentley Bentayga EWΒ: Σε νέο… μήκος πολυτέλειας

Bentley Bentayga EWΒ: Σε νέο… μήκος πολυτέλειας

Η βρετανική φίρμα αποκαλύπτει μια νέα, πολυτελέστερη παραλλαγή για το δημοφιλές SUV της η οποία επωφελείται από μεγαλύτερο μεταξόνιο και στοχεύει στους αγοραστές της Mulsanne

Η Bentayga αποτελεί από τα δημοφιλέστερα μοντέλα της βρετανικής φίρμας δικαιώνοντας απολύτως την SUV επιλογή η οποία μόλις απέκτησε μια ακόμα έκδοση που θα τεθεί επικεφαλής της γκάμας και είναι αποτέλεσμα εννιαψήφιας επένδυσης από τους Βρετανούς.

 Με την ονομασία Bentayga Extended Wheelbase η νέα έκδοση επιφυλάσσει για τους αγοραστές περισσότερη άνεση και πολυτέλεια χάρη και σε ένα μεγαλύτερο κατά 18,0 εκατοστά μεταξόνιο, αποσκοπώντας να υποκαταστήσει το «κενό» της Mulsanne που ολοκλήρωσε προσφάτως τον κύκλο της.

Η αύξηση του μεταξονίου έχει ως αποτέλεσμα την συνολική ενίσχυση του μήκους της Bentayga σε 5,32 μέτρα. Να σημειωθεί ότι το επιπλέον μήκος «εφαρμόζεται» εξολοκλήρου από τη δεύτερη κολώνα και πίσω, δηλαδή αφιερώνεται στην άνεση των επιβατών του πίσω καθίσματος. Ο όγκος του χώρου αποσκευών ξεκινά από τα 380 και φτάνει τα 484 λίτρα αναλόγως με τη διαμόρφωση των καθισμάτων.

Για τους προφανείς λόγους η Bentayga EWB δεν θα προσφέρεται σε επταθέσια διάταξη προσφέροντας ωστόσο την επιλογή ανάμεσα σε τετραθέσια, πενταθέσια και 4+1 διατάξη με την πρώτη και την τελευταία να τοποθετούν δύο πολυθρόνες στην θέση των δύο ακραίων καθισμάτων.

Οι μεγαλύτερες πίσω πόρτες έχουν επιφέρει σημαντικές αλλαγές σε όλες τις εξωτερικές επιφάνειες αλλά και στην δομή του πλαισίου ενώ στην εξίσωση προστίθεται μια μεγάλη πανοραμική οροφή με ηλεκτρική λειτουργία.

Στα κύρια εξοπλιστικά χαρακτηριστικά της έκδοσης συγκαταλέγονται τα καθίσματα Airline τα οποία προσφέρουν 22 διαφορετικές ρυθμίσεις και μπορούν να ανιχνεύουν την θερμοκρασία των σωμάτων των επιβατών αλλά και την υγρασία του χώρου, ρυθμίζοντας αυτόματα τις λειτουργίες ψύξης/θέρμανσης προς όφελος της άνεσης. Υπάρχει και μια λειτουργία Relax η οποία μετακινεί το κάθισμα του συνοδηγού μπροστά και «εμφανίζει» ένα υποπόδιο.

Τα συγκεκριμένα καθίσματα διαθέτουν ένα ευφυές σύστημα ξεκούρασης το οποίο μέσω των αεροθυλάκων που ενσωματώνουν, αλλάζουν κάθε τρεις ώρες ελαφρώς διάταξη προσφέροντας έως και 177 διαφορετικές διαμορφώσεις στην επιφάνεια τους, μια λειτουργία που προσομοιώνει μια λειτουργία μασάζ λιγότερο «επιθετική» και πολύ πιο ευεργετική για την ευεξία των επιβαινόντων.

Φυσικά από τις προσθήκες δεν λείπουν οι νέες επιλογές για επενδύσεις μεταξύ των οποίων και μία εντελώς νέα την οποία η Bentley αποκαλεί Diamond Illumination και η οποία έγκειται στην παρουσία φωτισμού που αναδύεται μέσα από το διάτρητο μαλακό δέρμα του εσωτερικού των θυρών.

Στην αθέατη πλευρά της έκδοσης βρίσκεται ο V8 στην εκδοχή των 550 ίππων και 770 Nm ροπής ο οποίος υπόσχεται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε χρόνο 4,6 δευτερολέπτων και μέγιστη ταχύτητα 290 χλμ./ώρα. Με δεδομένη τη γενναιοδωρία σε χώρους δεν θα αποτελούσε έκπληξη, σε δεύτερο χρόνο να ενταχθεί στις επιλογές της και το plug-in υβριδικό σύνολο με το οποίο είναι διαθέσιμο το βρετανικό SUV.

Aνάμεσα στις πρωτιές της Bentayga EWB συγκαταλέγεται η παρουσία συστήματος τετραδιεύθυνσης το οποίο έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει τη δυναμική της στις υψηλές ταχύτητες όσο και να καταστήσει διαχειρίσιμο το νέο μέγεθος κατά τους ελιγμούς στην πόλη, μειώνοντας τον κύκλο στροφής σε 11,8 μέτρα.

Σύμφωνα με την Bentley, η νέα έκδοση προσφέρει το μεγαλύτερο αριθμό επιλογών εξατομίκευσης που έχει προσφέρει ποτέ μοντέλο που έχει πατήσει σε τέσσερις τροχούς και τους οποίους αποτιμά σε 24 εκατομμύρια συνδυασμούς.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024