ΚΙΝΑΛ: «Η έλλειψη στρατηγικού οράματος των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καθυστέρησε την υλοποίηση του FSRU»
Η Χαριλάου Τρικούπη υπενθυμίζει πως ήταν το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, εκείνος που έθεσε τις βάσεις και εξασφάλισε την χρηματοδότηση του έργου.
H επίσημη έναρξη υλοποίησης του πλωτού τερματικού σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (FSRU) στην Αλεξανδρούπολη «επισφραγίζει τον διορατικό και πατριωτικό σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την πατρίδα μας, καθώς εννιά χρόνια πριν ο Γιάννης Μανιάτης, από την θέση του υπουργού Ενέργειας, έθεσε τις βάσεις και εξασφάλισε την χρηματοδότηση του εν λόγω έργου», τονίζει το ΚΙΝΑΛ, σε ανακοίνωσή του.
Όπως υποστηρίζει, μάλιστα, «μολονότι η πρόβλεψη λειτουργίας του αρχικά προσδιοριζόταν για το 2016, η έλλειψη στρατηγικού οράματος για την χώρα των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, καθυστέρησε την υλοποίηση του έργου, υπογραμμίζοντας πόσες ουσιαστικές ευκαιρίες χάθηκαν εκθέτοντας την χώρα στην ενεργειακή κρίση».
- Γαλλία: Τα Στενά του Ορμούζ πρέπει να ανοίξουν ξανά, αλλά «όχι με οποιοδήποτε τίμημα»
- Λίβανος: Ο Γκουτέρες καλεί «όλα τα μέρη» να τηρήσουν «πλήρως» την κατάπαυση του πυρός
- Τραμπ: Ο πάπας Λέων είναι ελεύθερος να λέει ό,τι θέλει, αλλά έχει αδυναμίες στην εξωτερική πολιτική
- Το Ιράν χαιρετίζει τη συμφωνία του Λιβάνου με το Ισραήλ – «Εντάσσεται» στην εκεχειρία με τις ΗΠΑ
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: – Παραιτηθείτε… – Δεν εκβιάζομαι…
- Η βαθμολογία στη Euroleague και τα σενάρια για τον Παναθηναϊκό
- Μπαρτζώκας: «Το επίπεδο της Euroleague είναι καλύτερο από ποτέ»
- Europa League: Τα ζευγάρια των ημιτελικών – Πότε είναι ο τελικός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/theodor-vasile-QgV8nrpQjQ8-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442