Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τέξας: Εφετείο ανέστειλε την εκτέλεση μητέρας 14 παιδιών

Τέξας: Εφετείο ανέστειλε την εκτέλεση μητέρας 14 παιδιών

«Ευγνωμονώ το δικαστήριο που μου έδωσε την ευκαιρία να ζήσω και να αποδείξω την αθωότητά μου»

Εφετείο του Τέξας ανέστειλε σήμερα την εκτέλεση της Μελίσα Λούτσιο, μιας ισπανόφωνης μητέρας 14 παιδιών η οποία είχε καταδικαστεί σε θάνατο για τη δολοφονία της μικρής κόρης της, έπειτα από μια αμφιλεγόμενη έρευνα και δικαστική διαδικασία.

Αλλο δικαστήριο

Οι συνήγοροι της Λούτσιο διευκρίνισαν ότι άλλο δικαστήριο θα εξετάσει «τις νέες αποδείξεις της αθωότητάς της».

«Ευγνωμονώ το δικαστήριο που μου έδωσε την ευκαιρία να ζήσω και να αποδείξω την αθωότητά μου» και «να έχω περισσότερες ημέρες για να είμαι μητέρα για τα παιδιά μου και γιαγιά για τα εγγόνια μου», είπε η ίδια η Λούτσιο.

«Η αναστολή που μας έδωσε το δικαστήριο μας επιτρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα μας στο πλευρό της Μελίσα για να ακυρώσουμε την άδικη καταδίκη της», είπε η δικηγόρος της, Βανέσα Πότκιν.

Ενα από τα παιδιά της Λούτσιο προσεύχεται πριν από την απόφαση του δικαστηρίου

Τις τελευταίες εβδομάδες είχαν πολλαπλασιαστεί οι εκκλήσεις να δοθεί χάρη στη Μελίσα Λούτσιο, που επρόκειτο να εκτελεστεί στις 27 Απριλίου. Μεταξύ αυτών που τάχθηκαν στο πλευρό της ήταν και η Κιμ Καρντάσιαν.

Νεκρή με μώλωπες

Το 2007 η κόρη της Λούτσιο, Μαράια, ηλικίας μόλις 2 ετών, βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της οικογένειας, γεμάτη με μώλωπες. Η μητέρα υποστήριζε ότι λίγες ημέρες νωρίτερα το παιδί έπεσε από τη σκάλα, όμως θεωρήθηκε αμέσως ύποπτη για κακοποίηση και καταδικάστηκε σε θάνατο.

Οι ένορκοι

Οι δικηγόροι της ωστόσο υποστηρίζουν ότι το δικαστήριο δεν έλαβε υπόψη του τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε η Μαράια, τα οποία θα μπορούσαν να εξηγήσουν τις εκχυμώσεις. Επίσης, κανένα από τα άλλα παιδιά της Μελίσα δεν την κατηγόρησε για κακοποίηση, όμως οι ένορκοι δεν άκουσαν ποτέ για την πτώση του νηπίου από τη σκάλα.

«Δικαιοσύνη»

Η Κριστιάν Τομπιρά, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας, χαιρέτισε την απόφαση δηλώνοντας: «Η εκτέλεση της Μελίσα Λούτσιο στο Τέξας δεν θα γίνει. Πώς να το πω χωρίς να πνιγώ στα δάκρυα. Από την αγωνία στη χαρά. Μια νέα δίκη. Δικαιοσύνη».

Οι εκτελέσεις γυναικών είναι σπάνιες στις ΗΠΑ. Μόνο 17 έχουν εκτελεστεί από το 1976, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο επανέφερε τη θανατική ποινή. Το Τέξας είναι η Πολιτεία με τις περισσότερες εκτελέσεις γυναικών μέχρι σήμερα, με 6.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024