Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πακιστάν: Καταδίκη 6 ατόμων σε θάνατο για το λιντσάρισμα διευθυντή εργοστασίου

Πακιστάν: Καταδίκη 6 ατόμων σε θάνατο για το λιντσάρισμα διευθυντή εργοστασίου

Εκατοντάδες εξοργισμένοι εργάτες στην πόλη Σιαλκότ βασάνισαν και έκαψαν τον Πιριάντα Κουμάρα από τη Σρι Λάνκα, ο οποίος εργαζόταν ως γενικός διευθυντής στο εργοστάσιο Ράικο, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Δικαστήριο της Λαχόρης καταδίκασε σε θάνατο έξι άνδρες που κρίθηκαν ένοχοι για το λιντσάρισμα του διευθυντή ενός υφαντουργείου, τον οποίο κατηγορούσαν για «βλασφημία».

Εκατοντάδες εξοργισμένοι εργάτες στην πόλη Σιαλκότ, στο ανατολικό Πακιστάν, βασάνισαν και έκαψαν τον Πιριάντα Κουμάρα, τον Σριλανκέζο γενικό διευθυντή του εργοστασίου Ράικο, τον περασμένο Δεκέμβριο. Σύμφωνα με την αστυνομία, η κατηγορία της βλασφημίας, που του πρόσαψε το πλήθος, σχετιζόταν με την αφαίρεση μιας αφίσας με ισλαμικούς στίχους.

Σε βίντεο που τραβήχθηκαν με κινητά τηλέφωνα το πλήθος κυνηγά το θύμα σε μια στέγη και μετά οι συγκεντρωμένοι τον ξυλοκοπούν, τον σέρνουν στους δρόμους, τον ξεγυμνώνουν και τον πυρπολούν. Οι δράστες σπρώχνουν μακριά έναν άνδρα που προσπάθησε να τον βοηθήσει.

Το Αντιτρομοκρατικό Δικαστήριο της Λαχόρης, που συνεδρίασε εντός μιας φυλακής υψίστης ασφαλείας, καταδίκασε επίσης σε ισόβια εννέα από τους κατηγορούμενους, σε φυλάκιση 5 ετών έναν και σε φυλάκιση 2 ετών άλλους 72, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Οι οκτώ από τους καταδικασθέντες ήταν έφηβοι. Συνολικά οι κατηγορούμενοι ανέρχονταν στους 89.

Μολονότι τα δικαστήρια του Πακιστάν εξακολουθούν να επιβάλουν τη θανατική ποινή, αυτή σπανίως εκτελείται, δεδομένου ότι ενδέχεται να καταργηθεί με βάση τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται και συνδέονται με μια εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024