Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές στη Γαλλία: Ανακουφισμένη η ΕΕ συγχαίρει τον Μακρόν - Τα μηνύματα των ευρωπαίων ηγετών

Εκλογές στη Γαλλία: Ανακουφισμένη η ΕΕ συγχαίρει τον Μακρόν – Τα μηνύματα των ευρωπαίων ηγετών

Ο Μακρόν επικράτησε ξανά (μετά το 2017) επί της Μαρίν Λεπέν με διαφορά περίπου 16-17 μονάδων

Εκφράσεις ικανοποίησης αλλά και ανακούφισης έχουν σχηματιστεί εδώ και λίγες ώρες στο πρόσωπο αρκετών ευρωπαίων ηγετών για τη νίκη και επανεκλογή του Εμανουέλ Μακρόν στη γαλλική προεδρία.

Συναισθήματα που εκφράστηκαν μέσα από τα μηνύματα και τις ευχές τους προς τον γάλλο πρόεδρο, ο οποίος επικράτησε ξανά (μετά το 2017) επί της Μαρίν Λεπέν με διαφορά περίπου 16-17 μονάδων.

Τα μηνύματα των ευρωπαίων ηγετών

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, καθώς και οι πρωθυπουργοί του Βελγίου και του Λουξεμβούργου, ήταν ανάμεσα στους πρώτους ηγέτες που συνεχάρησαν τον Εμανουέλ Μακρόν.

«Μπράβο Εμανουέλ», έγραψε ο Μισέλ στο Twitter. «Σε αυτή την ταραχώδη περίοδο, χρειαζόμαστε μια σταθερή Ευρώπη και μια Γαλλία πλήρως αφοσιωμένη σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση με μεγαλύτερη κυριαρχία και στρατηγική ισχύ».


Ο Αλεξάντερ ντε Κρο και ο Ξαβιέρ Μπετέλ, επίσης, συνεχάρησαν άμεσα τον Μακρόν στο Twitter. Σημειώνεται ότι και οι τρεις του είναι κεντρώοι σύμμαχοι του Μακρόν.

Από τους πρώτους που έστειλαν μηνύμα στον γάλλο πρόεδρο ήταν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Μια σημαντική νίκη για την Γαλλία, την Ευρώπη και την Δημοκρατία» έγραψε στα γαλλικά ο έλληνας πρωθυπουργός.

Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και ο ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε έδωσαν επίσης συγχαρητήρια στον Εμανουέλ Μακρόν, χαιρετίζοντας και εκείνοι με τη σειρά τους το αποτέλεσμα.

«Ανυπομονώ να συνεχίσουμε την εκτενή και εποικοδομητική συνεργασία μας εντός της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, και να ενισχύσουμε περαιτέρω την άριστη σχέση μεταξύ των χωρών μας» δήλωσε ο Ρούτε στο Twitter.

Στη δική της δήλωση, η φον ντερ Λάιεν απήχησε τις δηλώσεις του ολλανδού προέδρου.

Οι Γάλλοι απέρριψαν τον «διχαστικό εθνικισμό» επιλέγοντας «μια ισχυρή Γαλλία μέσα σε μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ειδικότερα, ο κ. Σχοινάς σμηείωσε στην ανάρτησή του στο twitter: «Με την ηχηρή νίκη του Εμανουέλ Μακρόν, οι Γάλλοι απέρριψαν τον διχαστικό εθνικισμό και επέλεξαν μια ισχυρή Γαλλία μέσα σε μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση».


Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος με γραπτή δήλωσή του θέλησε να συγχαρεί τον Εμανουέλ Μακρόν για τη νίκη του στις γαλλικές προεδρικές εκλογές.

«Η νίκη του Εμανουέλ Μακρόν στις γαλλικές προεδρικές εκλογές είναι μια θαυμάσια είδηση για όλη την Ευρώπη. Η Ιταλία και η Γαλλία συνεργάζονται, μαζί με όλους τους άλλους εταίρους, για την οικοδόμηση μιας ισχυρότερης, συνεκτικότερης, δικαιότερης Ευρωπαϊκής Ένωσης, ικανής να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο να ξεπεραστούν οι μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, αρχίζοντας από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

» Η ιταλική κυβέρνηση και εγώ προσωπικά θέλουμε να συγχαρούμε, με τον θερμότερο δυνατό τρόπο, τον πρόεδρο Μακρόν. Είμαστε έτοιμοι -από αυτή κιόλας την στιγμή- να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί, με αποφασιστικό και φιλόδοξο τρόπο, υπέρ των χωρών μας και όλων των Ευρωπαίων πολιτών» είπε.

Ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς συνεχάρη τον Εμανουέλ Μακρόν, γράφοντας στο Twitter. «Οι ψηφοφόροι σας εξέφρασαν μια ισχυρή δέσμευση στην Ευρώπη σήμερα. Χαίρομαι που θα συνεχίσουμε την καλή μας συνεργασία».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024