Οι πρόσφυγες στη… φανέλα της Μπαρτσελόνα
Σημαντική πρωτοβουλία από την Μπαρτσελόνα που θα αλλάξει το λογότυπο της Unicef στη φανέλα της με εκείνο της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.
Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει το λογότυπο της Unicef, που υπάρχει στη φανέλα της πρώτης ομάδας από το 2006, με αυτό της ACNUR-UNHCR (Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες) από την 1η Ιουλίου 2022. Το λογότυπο ACNUR θα βρίσκεται στο πίσω μέρος της φανέλας -κάτω από τον αριθμό- της πρώτης ομάδας ποδοσφαίρου ανδρών και γυναικών.
Αυτή είναι, όπως αναφέρει η εφημερίδα της Καταλωνίας «Mundo Deportivo», μια από τις συμφωνίες που έχει συνάψει η Μπαρτσελόνα με την ACNUR-UNHCR, την Υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες και την Ισπανική Επιτροπή του ACNUR, για τις επόμενες τέσσερις σεζόν, η οποία θα συνεπάγεται επίσης χρηματική συνεισφορά 400.000 ευρώ για έργα ( 100.000 ευρώ ανά έργο και ένα ανά ήπειρο) συν μια δωρεά σε είδος (που εκτιμάται από τον σύλλογο σε 100.000 ευρώ ανά σεζόν) αθλητικού εξοπλισμού της Μπαρτσελόνα, συν τις τεχνικές γνώσεις των ειδικών του ιδρύματος του συλλόγου (Fundació FC Barcelona).
Μία από τις προτεραιότητες που όρισε ο πρόεδρος των Καταλανών, Ζοάν Λαπόρτα, στη νέα του θητεία στο τιμόνι του συλλόγου, ήταν να επικεντρωθεί στο πρόβλημα των προσφύγων στον κόσμο ως ένα από τα πιο σοβαρά σήμερα, με περισσότερους από 82,4 εκατομμύρια ανθρώπους πρόσφυγες ή εκτοπισμένους, σύμφωνα με τα δεδομένα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
More than a Club. We stand #WithRefugees.
Continuing our long-standing work within the @UN family, today we announce a groundbreaking four-season partnership with UNHCR.All the details: https://t.co/dNRmMXVZIl@Refugees | @eACNUR pic.twitter.com/9iAo6YH6eu
— FC Barcelona (@FCBarcelona) March 24, 2022
- Ίντερ – Νάπολι 2-2: Χορταστική ισοπαλία στο Τζουζέπε Μεάτσα
- Ελλάδα – Γεωργία 20-6: Επιβλητικοί οι Άνδρες στην πρεμιέρα τους στο Ευρωπαϊκό (vid)
- Άρης: «Στεφάν Λανουά έχουμε κουραστεί πια με τα «εργαλεία» που φέρνεις. Εσύ δεν κουράστηκες;»
- Πήρε το Super Cup η Μπάρτσα, 3-2 τη Ρεάλ με υπογραφή Ραφίνια
- Super League: Όλα τα γκολ της 16ης αγωνιστικής (vids)
- Ολυμπιακός: «Ας φροντίσουν να φέρουν ελίτ διαιτητή για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ»
- Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός 3-0: Νίκησαν αλλά δεν ικανοποίησαν οι «πράσινοι»
- Χιμένεθ: «Το γκολ του Ντουντού έπρεπε να μετρήσει!»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)





















































![Ράλι στα ακίνητα – Οι ακριβές και φθηνές περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/athina-athens-akinita-realestate-eurokinissi-1-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442