«Θερμό» επεισόδιο με Χουλιαράκη στην ΤτΕ
Οχι και τόσο ανέφελη η τοποθέτηση του Γ. Χουλιαράκη στην Τράπεζα της Ελλάδας
Σας έχω νέα από την εγκατάσταση του Γιώργου Χουλιαράκη σε γραφείο στον δεύτερο όροφο του κεντρικού κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος, κοντά στο γραφείο του διοικητή της.
Ωστόσο η εγκατάσταση δεν ήταν ανέφελη. Παρ’ ολίγον να σημειωθεί θερμό επεισόδιο. Κάποιος εκ των ανωτέρων στελεχών της Τράπεζας δεν είδε, όπως μας λένε, με καλό μάτι τον ερχομό του κ. Χουλιαράκη στο κορυφαίο ίδρυμα της χώρας και άρχισε να εκτοξεύει εναντίον του πικρόχολα και παραπολιτικά σχόλια, εν είδει καφενείου.
Ο διοικητής της κ. Γιάννης Στουρνάρας ενημερώθηκε για αυτά και αντέδρασε πάραυτα. Εστειλε αυστηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, σύμφωνα με το οποίο «πρέπει να προστατεύσουμε το κύρος και την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος να προσλαμβάνει πρόσωπα που κρίνει κατάλληλα με βάση δικά της κριτήρια, δηλαδή με άριστο βιογραφικό, χαρακτήρα και εμπειρία, χωρίς πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων». Στο μεταξύ, ο κ. Χουλιαράκης εγκαταστάθηκε και πιάνει δουλειά ως οικονομικός σύμβουλος του κ. Στουρνάρα.
Περιμένει τώρα να του τοποθετήσουν υπολογιστή και να του παρασχεθεί σχετική ηλεκτρονική σύνδεση, ώστε να μπορεί να βλέπει και να αξιολογεί τα πλούσια σε πληροφορίες και γνώσεις, εγχώρια και ευρωπαϊκά οικονομικά στοιχεία. Η συνέχεια θα έχει ενδιαφέρον, ιδιαιτέρως όταν θα αρχίσει να γράφει σχετικές εκθέσεις…
Πηγή: Βηματοδότης
- Οι νέοι αλλάζουν τους κανόνες εργασίας και λένε «όχι» στο burnout του γραφείου – 1 στους 4 επιλέγει τεχνικά επαγγέλματα
- H Γη γίνεται όλο και φωτεινότερη τις νύχτες – Η Ευρώπη όμως σκοτείνιασε
- Ο Κάραγκερ δεν «μάσησε» τα λόγια του για τις μεταγραφές της Λίβερπουλ
- Ευρωπαϊκά συνδικάτα – ETUC: Χρειαζόμαστε αυξήσεις μισθών, όχι υψηλότερα επιτόκια
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 47χρονος που είχε εγκαταστήσει εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης σε διαμέρισμα
- Σπύρος Μαρκεζίνης: Το ανάρμοστο αστείο με τα «κλοπιμαία»
- Γαλλία: Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να συζητηθεί εκ νέου η συμφωνία σύνδεσης ΕΕ-Ισραήλ, λόγω της κατάστασης στον Λίβανο
- «Όλοι οι άνθρωποι του Προέδρου» – Το πολιτικό θρίλερ όπως το έζησαν Ρέντφορντ και Χόφμαν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442