Σταϊκούρας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης ΦΠΑ στα τρόφιμα
«Στο βαθμό που είναι εφικτό έχουμε στηρίξει τον κόσμο, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, και για όσο χρειάζεται θα το κάνουμε. Αλλά όσο μπορούμε» επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών.
Όλα είναι ανοιχτά για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση το προσεχές διάστημα, έχουμε πλήρη εικόνα του κόστους υπογράμμισε ο Χρήστος Σταϊκούρας.
«Στο βαθμό που είναι εφικτό έχουμε στηρίξει τον κόσμο, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και για όσο χρειάζεται θα το κάνουμε. Αλλά όσο μπορούμε» επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών.
Ουσιαστικά ήδη μιλάμε για πρόσθετη παρέμβαση 350 εκατ. ευρώ, τόνισε για τον ΕΝΦΙΑ, υπενθυμίζοντας ότι 5 εκατ. νοικοκυριά θα δουν μειώσεις, και ένα μεγάλο κομμάτι θα πληρώσει τον ίδιο ΕΝΦΙΑ με πέρυσι.
Πρώτον, εξήγησε ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η κυβέρνηση εστιάζει στα δημοσιονομικά περιθώρια, δεύτερον στόχος είναι η όποια παρέμβαση να πηγαίνει στον πολίτη και να μην χάνεται στην εφοδιαστική αλυσίδα και τρίτον να βοηθήσουμε κυρίως τα μεσαία και τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα.
«Δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα» ξεκαθάρισε ο Χρήστος Σταϊκούρας. «Η κυβέρνηση επέλεξε να ενισχύσει το εισόδημα του πολίτη με μόνιμο τρόπο. Παράλληλα, κάνουμε τις παρεμβάσεις που ανακοίνωσε ο κ. Σκρέκας, παράλληλα μειώνουμε φόρους σε μόνιμη βάση, εκτός από δυο παρεμβάσεις».
Ταμειακά, εξήγησε, είμαστε ικανοποιητικά, «αλλά το δίνω» εξαρτάται από το δημοσιονομικό χώρο. Έχουμε 10 δισεκ. παραπάνω δαπάνες από έσοδα το 2021, δανειζόμαστε, και το κόστος δανεισμού αυξήθηκε πολύ πανευρωπαϊκά, είναι πρόκληση ευρωπαϊκή όχι μόνο ελληνική.
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)























































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)



![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442