Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αναστάτωση από την σεισμική δραστηριότητα - Πού επικεντρώνεται η προσοχή των σεισμολόγων, τι λένε στο in.gr

Αναστάτωση από την σεισμική δραστηριότητα – Πού επικεντρώνεται η προσοχή των σεισμολόγων, τι λένε στο in.gr

«Παρακολουθούμε την όλη εξέλιξη», λένε οι σεισμολόγοι

Ο Εγκέλαδος μας ξαναθυμήθηκε, μία μέρα μετά τα Χριστούγεννα, με συνεχόμενες σεισμικές δονήσεις από το απόγευμα μέχρι το βράδυ της Κυριακής, με την περιοχή μεταξύ  Κάσου και Κρήτης, καθώς και την Κόρινθο να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Μέσα σε λίγες ώρες, δύο ισχυρές δονήσεις 5,2  και 5,4 Ρίχτερ σημειώθηκαν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κάσου και Κρήτης. Οι δυο σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές στην Κάσο, την Κάρπαθο, την Ρόδο και σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου. Μεταξύ αυτών των σεισμών, ακολούθησαν δύο μετασεισμοί 2,8 και 3 Ρίχτερ.

Επιπλέον μετά τον σεισμό των 5,4 βαθμών σημειώθηκε στην ίδια περιοχή το βράδυ της Κυριακής. ένας μετασεισμός που είχε μέγεθος 4,2 Ρίχτερ με εστιακό βάθος 6,3 χιλιόμετρα.

Εξάλλου, σεισμική δόνηση μεγέθους 4 Ρίχτερ σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην Κόρινθο. Μάλιστα, ο σεισμός έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές της Αττικής.

Λέκκας: Έξαρση σε δύο περιοχές – Παρακολουθούμε την όλη εξέλιξη

«Δύο περιοχές παρουσιάζουν έξαρση», είπε στο in.gr, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ, Ευθύμιος Λέκκας.

«Η πρώτη είναι στον Κορινθιακό, στο Αλεποχώρι. Η σεισμική δραστηριότητα ξεκίνησε στις 18:13 και συνεχίζεται μέχρι τώρα. Ο σεισμός αυτός έγινε αισθητός και στην Αττική», πρόσθεσε.

«Η δεύτερη περιοχή είναι νότια της Κάσου. Η δραστηριότητα ξεκίνησε στις 17:17, και συνέχισε να δίνει σεισμούς με μεγαλύτερο αυτόν των 5,4 Ρίχτερ, που όμως είχαν επίκεντρο θαλάσσιο χώρο», σημείωσε ο κ. Λέκκας.

«Επικοινώνησα με τον δήμαρχο της Κάσου, τον κ. Ερωτόκριτο δεν έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα, έγιναν αντιληπτοί οι σεισμοί, αλλά επειδή ήταν σε θαλάσσιο χώρο δεν δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα».

Σε κάθε περίπτωση «παρακολουθούμε την όλη εξέλιξη», κατέληξε ο κ. Λέκκας.

Παπαδόπουλος: Προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε και ο σεισμολόγος και τέως Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

«Κυρίως παρακολουθούμε από πλευράς μεγεθών τους δύο σεισμούς (5,2 και 5,4 Ρίχτερ) στην περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κάσου», είπε στο in.gr.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι πρόκειται για «μετασεισμούς του ισχυρού σεισμού  ( των 6,3 Ρίχτερ) που είχε σημειωθεί στις 12 Οκτωβρίου 2021».

Επισημαίνοντας ότι το επίκεντρο ήταν στον υποθαλάσσιο χώρο, τόνισε ότι «προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

Σε ό,τι αφορά στην σεισμική δόνηση 4 Ρίχτερ στον Κορινθιακό, είπε ότι το μέγεθός της «δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο», ήταν σε «φυσιολογικά πλαίσια».

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024