Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Ρομάν Αμπράμοβιτς αγόρασε ένα πολυτελές Boeing 787-8 Dreamliner, ανέφερε το Forbes, επικαλούμενο πηγές από τον κλάδο των αερομεταφορών. Το αεροπλάνο φέρεται να αναχώρησε από την ελβετική πόλη της Βασιλείας στις 18 Δεκεμβρίου πριν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Vnukovo στη Μόσχα.
Το κόστος του τζετ υπολογίζεται στα 350 εκατομμύρια δολάρια, γεγονός που το καθιστά το πιο ακριβό ιδιωτικό τζετ στη Ρωσία. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ικανό να πετάξει 18.418 χιλιόμετρα χωρίς ανεφοδιασμό, ενώ μπορεί να μεταφέρει 50 επιβάτες συμπεριλαμβανομένων 10 μελών του πληρώματος και 10 ατόμων προσωπικό ασφαλείας.
Υπάρχουν μόλις 250 τέτοια Dreamliner στον κόσμο, αλλά αυτό είναι το πρώτο που αγοράζεται από Ρώσο. Το τζετ του Abramovich κατασκευάστηκε το 2015 για την αεροπορική εταιρεία της Ελβετίας «Privateair», αλλά για κάποιο λόγο, δεν παραδόθηκε ποτέ. Εως ότου εμφανίστηκε και το αγόρασε ο Αμπράμοβιτς. Από το 2019, το τζετ υποβάλλεται σε αναβάθμιση για να ανταποκριθεί στις προτιμήσεις του Ρώσου δισεκατομμυριούχου.
Ο 53χρονος επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της Chelsea FC, είναι επίσης συνιδιοκτήτης της εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Millhouse, που επιβλέπει τις επενδύσεις σε ακίνητα, εξόρυξη, μεταλλουργία και ενέργεια. Σύμφωνα με το Forbes, η καθαρή περιουσία του Αμπράμοβιτς είναι 14,2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021.
Με χιούμορ, ένταση και συνεχείς ανατροπές, η παράσταση «Push Up» βυθίζεται στα άδυτα μιας πολυεθνικής, όπου η προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης.
Το έργο «Κολυμπώντας στον αέρα» -που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα- είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, και θα παρουσιαστεί από τις 12 Μαρτίου στο Θέατρο 104.
Απονομή σημάτων σε μια περιθωριακή εκδήλωση που κανείς δεν πήρε χαμπάρι, ενώ στο παρελθόν αποτελούσε μεγάλο γεγονός και τώρα κατέδειξε τον ξεπεσμό της διαιτησίας