Μάλι – Νεκροί επτά κυανόκρανοι του ΟΗΕ – Συνεχίζονται οι ταραχές
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο την επίθεση
Επτά κυανόκρανοι του ΟΗΕ σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σοβαρά από έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στο κεντρικό Μάλι, ανακοίνωσε η αποστολή του Οργανισμού στο Twitter.
Η αυτοκινητοπομπή μιας επιμελητειακής ομάδας υποστήριξης έπεσε σε έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, ανάμεσα στις πόλεις Ντουέντζα και Σεβάρε, σε μια περιοχή όπου δρουν οργανώσεις οι οποίες συνδέονται με την Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει προς το παρόν την ευθύνη.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο την επίθεση. «Κάλεσε τις αρχές του Μάλι να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για τον εντοπισμό των δραστών ώστε να προσαχθούν γρήγορα ενώπιον της δικαιοσύνης», ανέφερε ο εκπρόσωπός του, Στεφάν Ντουζαρίτς.
Το Μάλι, μια από τις μεγαλύτερες και φτωχότερες χώρες της Αφρικής, συγκρούεται με τους ισλαμιστές αντάρτες, ένα κίνημα που ακμάζει παρά τις προσπάθειες, εδώ και εννέα χρόνια, της διεθνούς δύναμης, υπό την ηγεσία της Γαλλίας, να το ξεριζώσουν από την περιοχή.
Η ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ (Minusma) έχει αναπτύξει 13.000 κυανόκρανους με στόχο να περιορίσουν τη βία στον βορρά και τις κεντρικές περιοχές της χώρας. Από το 2013 μετρά περισσότερα από 230 θύματα, γεγονός που την κατατάσσει πρώτη σε θανάτους μεταξύ όλων των ειρηνευτικών αποστολών του ΟΗΕ στον κόσμο.
- Η «comfort zone» των παικτών, η αλήθεια του Champions League η αντίθεση του ντέρμπι με την ΑΕΚ
- Στουρνάρας: Πρόταση ΤτΕ για «μαχαίρι» σε 1.236 φοροαπαλλαγές 22,8 δισ.
- Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος που εισήγαγε ναρκωτικά από ΗΠΑ, Ισπανία, Βρετανία
- Artemis II: Νέες εντυπωσιακές εικόνες από το ταξίδι γύρω από τη Σελήνη
- Karol G: Ιστορική πρωτιά στο Coachella, σύμβολο ενδυνάμωσης στο Playboy και ο παράγοντας Βεργκάρα
- ΗΠΑ: Δημοκρατικοί και υπερσυντηρητικοί διερωτώνται για την ψυχική υγεία του προέδρου Τραμπ
- Χάποελ Τελ Αβίβ – Φενέρμπαχτσε 95-80: Όνειρα τετράδας με Μίτσιτς και Μπράιαντ
- Εσωκομματικές βολές από Βλάχο για «διαχρονικές παθογένειες» και «ασυμβίβαστο» – Ζητά σύγκληση ΚΟ μετά το Πάσχα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/patrick-boucher-70pm04yEWTA-unsplash-1-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442