Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συρία - Δέκα εργάτες νεκροί μετά από βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο

Συρία – Δέκα εργάτες νεκροί μετά από βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο

Στην ευρύτερη περιοχή, όπου σημειώθηκε η επίθεση, υπάρχει ακόμη παρουσία δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους και συγκεκριμένα στην έρημο της ανατολικής και κεντρικής Συρίας

Δέκα εργαζόμενοι σε πετρελαϊκή εταιρεία στη Συρία έχασαν τη ζωή τους, ενώ ένας τραυματίστηκε, καθώς ανατινάχτηκε βόμβα στο λεωφορείο που τους μετέφερε στη δουλειά τους.

Σύμφωνα με το SΑΝΑ, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας, οι εργαζόμενοι του ελεγχόμενου από την κυβέρνηση κοιτάσματος πετρελαίου Καράτα, δέχθηκαν «τρομοκρατική επίθεση» με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν. Ωστόσο, δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα περαιτέρω πληροφορίες για τον ακριβή χαρακτήρα της επίθεσης ή για τους δράστες.

Στην ευρύτερη περιοχή, όπου σημειώθηκε η επίθεση, υπάρχει ακόμη παρουσία δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους και συγκεκριμένα στην έρημο της ανατολικής και κεντρικής Συρίας. Μάλιστα, οι τζιχαντιστές έχουν πραγματοποιήσει και στο παρελθόν επιθέσεις στην περιοχή όπου βρίσκεται το κοίτασμα πετρελαίου, παρότι οι δυνάμεις τους έχουν υποχωρήσει σημαντικά από το 2019, όταν αναχαιτίστηκαν από τις κουρδικές δυνάμεις. Παρόλα αυτά, δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα ως οι υπεύθυνοι πίσω από την έκρηξη του λεωφορείου που κόστισε τη ζωή των δέκα εργατών.

Επιπλέον, δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αν η βόμβα τοποθετήθηκε στο πλάι του δρόμου από όπου περνούσε το λεωφορείο ή ήταν τοποθετημένη εξαρχής πάνω στο όχημα.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024