Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιωνικός – ΠΑΟΚ 3-2 : Μαύρα χάλια ο ΠΑΟΚ, έχασε και από τον Ιωνικό

Ιωνικός – ΠΑΟΚ 3-2 : Μαύρα χάλια ο ΠΑΟΚ, έχασε και από τον Ιωνικό

Ο τραγικός ΠΑΟΚ έχασε και στη Νίκαια (3-2) από τον Ιωνικό και πλέον βλέπει από το -13 την κορυφή και τον Ολυμπιακό. Τρίτη σερί ήττα για τον Δικέφαλο στο πρωτάθλημα.

Μετά τον ΠΑΣ Γιαννινα, τον Ολυμπιακό, τον Ατρόμητο και τον Άρη, ήταν σειρά του Ιωνικού να πανηγυρίσει κόντρα στον περιπλανώμενο θίασο του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Η ομάδα της Νίκαιας επικράτησε με 3-2 του ΠΑΟΚ στη ματσάρα της Νεάπολης και άφησε στο -13 από την κορυφή τους «ασπρόμαυρους», μετά από 12 αγωνιστικές. Την ομάδα που ξεκίνησε τη σεζόν με στόχο να κατακτήσει… αήττητη το φετινό πρωτάθλημα.

Απίθανο παιχνίδι με τον Δικέφαλο να προηγείται, τον Ιωνικό να κάνει την ανατροπή και να φτάνει στο 3-1, αλλά τον ΠΑΟΚ να μειώνει και να παλεύει μέχρι το τέλος για την ισοφάριση ώστε να αποφύγει την τρίτη σερί ήττα. Κάτι που δεν συνέβη και πλέον η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο βλέποντας ακόμη μία σεζόν να καταστρέφεται από νωρίς.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Δημήτρης Σπανός παρέταξε την ομάδα του με 5-3-2 και τον Χουτεσιώτη κάτω από τα δοκάρια. Ρομαό, Τσιγκρίνσκι και Σάντσεζ ήταν στα στόπερ, με τον Μύγα δεξιό μπακ-χαφ, τον Βαλεριάνο αριστερό, τους Κάνιας, Ντάλσιο και Κιάκο στον άξονα ενώ στην επίθεση ήταν οι Αοσμαν και Λένις.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου επέλεξε 4-2-3-1 και τον Πασχαλάκη στο τέρμα, τους Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδη και Σίντκλεϊ στην άμυνα, τους Κούρτιτς, Εσίτι στον άξονα, με τους Α. Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί στα άκρα και τον Μπίσεσβαρ πίσω από τον Σφιντέρσκι.

Από ένα γκολ χωρίς ευκαιρία

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλό ρυθμό, αλλά χωρίς φάσεις για τις δύο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα και ο Ιωνικός να πιέσει ψηλά για να οδηγήσει σε λάθος τους φιλοξενούμενους. Τελικά αυτός που ευτύχησε να φτάσει στο γκολ ήταν ο Δικέφαλος, στην πρώτη του ευκαιρία στο ματς.

Ο Τέιλορ έκανε εξαιρετική σέντρα από τα δεξιά και ο Σφιντέρσκι με όμορφη κεφαλιά νίκησε τον Χουτεσιώτη για το 0-1 στο 18’. Η χαρά του ΠΑΟΚ όμως δεν κράτησε πολύ γιατί σχεδόν με τη σέντρα ο Ιωνικός κατάφερε να ισοφαρίσει.

Ο Άοσμαν εκτέλεσε ένα φάουλ, οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν και ο Κάνιας από κοντά σούταρε για το 1-1 σκοράροντας κόντρα στην πρώην ομάδα του, με τον Ισπανό χαφ να μην πανηγυρίζει μάλιστα το γκολ.

Ανατροπή από την άσπρη βούλα

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα ο ρυθμός του ματς χάλασε, με τα φάουλ και την ένταση να κυριαρχούν. Για να φτάσουμε στο 32ο λεπτό όταν ο Ντάλσιο έφυγε απέναντι από τον Πασχαλάκη, τσίμπησε την μπάλα και ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ τον ανέτρεψε.

Ο Τζήλος αρχικά δεν υπέδειξε παράβαση, ωστόσο το VAR τον κάλεσε να δει τη φάση, με τον Έλληνα διαιτητή να δίνει πέναλτι. Ο Άοσμαν ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε για το 2-1 του Ιωνικού στο 34’.

Ο ΠΑΟΚ έχασε την ψυχραιμία του στα επόμενα λεπτά, με τον Ιωνικό να προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί στην κόντρα. Στο 45’ μάλιστα ο Λένις έφυγε στην αντεπίθεση, αλλά άργησε να αποφασίσει τι θα κάνει με αποτέλεσμα να κλειστεί και το χλιαρό σουτ που επιχείρησε να το μπλοκάρει εύκολα ο Πασχαλάκης.

Το πάρτι του Λένις και ο… αόρατος ΠΑΟΚ

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια ο Ιωνικός μπήκε φουριόζος, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που έδειχνε να τα έχει χαμένα. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λένις ο Ιωνικός έφτασε και σε τρίτο γκολ, ενώ θα μπορούσε να πετύχει και ένα ακόμη τουλάχιστον.

Ο άσος του Ιωνικού έκανε το 3-1 στο 49′ μετά την ασίστ του Κιάκου ενώ στο 53′ είχε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για το δεύτερο προσωπικό του γκολ, με το δοκάρι να τον σταματά αρχικά και τον Πασχαλάκη με εντυπωσιακή επέμβαση λίγα δευτερόλεπτα αργότερα.

Αντίδραση από τον ΠΑΟΚ

Ο Λουτσέσκου βλέποντας να χάνεται τελείως ο έλεγχος του ματς έριξε στο παιχνίδι τους Σβαμπ και Μουργκ, με τον Αυστριακό να δίνει τη λύση πέντε λεπτά μετά. Ο Ζίβκοβιτς πέρασε για τον Σίντκλεϊ ο οποίος έκανε το γύρισμα κι ο Μουργκ με καρφωτή κεφαλιά μείωσε σε 3-2. Ο ΠΑΟΚ πήρε ψυχολογία και μέτρα στο γήπεδο κι έψαξε και την ισοφάριση. Από δημιουργία του Ζίβκοβιτς και πάλι, ο Σίντκλεϊ αστόχησε από πλεονεκτική θέση στο 65′ κι ένα λεπτό μετά ο Χουτεσιώτης με μεγάλη επέμβαση σε κεφαλιά του Καντουρί κράτησε το 3-2.

Μεγάλη πίεση του ΠΑΟΚ, αλλά…

Ο ΠΑΟΚ έκλεισε τον Ιωνικό στα καρέ του ψάχνοντας την ισοφάριση με κάθε τρόπο και έφτασε πολύ κοντά τόσο στο 75′ με τον Χουτεσιώτη να νικά τον Ζίβκοβιτς όσο και στο 79′ όταν ο Σβαμπ αστόχησε ολομόναχος σε κεφαλιά από τη μικρή περιοχή. Με τον ΠΑΟΚ να είναι πάνω από τη σέντρα, λίγο έλειψε να γίνει και το 4-2 στην κόντρα, αλλά ο Μύγας νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Πασχαλάκη, με το 3-2 να μένει ως το τέλος αφού ο Δικέφαλος δεν κατάφερε να δημιουργήσει άλλη αξιόλογη ευκαιρία.

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Σάντσεζ, Βαλεριάνος, Κάνιας (69’ Ματσούκας), Ντάλτσιο, Κιάκος (69’ Γκοτσούλιας), Άοσμαν (77’ Μάναλης), Λένις (88’ Βαφέας).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ (73’ Αουγκούστο), Βαρέλα, Μιχαηλίδης (85’ Άκπομ), Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Εσίτι (55’ Σβαμπ), Μπίσεσβαρ (55’ Μουργκ), Ελ Καντουρί. Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι.

Sports in

Συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής ενόψει Καζακστάν (pics+vid)

Η Εθνική ομάδα προπονήθηκε στη Νέα Σμύρνη και ανεβάζει ρυθμούς ενόψει Καζακστάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024