Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία - Έκαναν παρατήρηση σε βουλευτή που θήλαζε το μωρό της μέσα στη Βουλή

Βρετανία – Έκαναν παρατήρηση σε βουλευτή που θήλαζε το μωρό της μέσα στη Βουλή

Πώς αντέδρασε η βουλευτής.

Μια βουλευτής στη Βρετανία δέχτηκε σύσταση επειδή εμφανίστηκε στην αίθουσα της Βουλής των Κοινοτήτων μαζί με τον τριών μηνών γιό της, τον οποίο θηλάζει, ανοίγοντας σήμερα και πάλι τον διάλογο για τα δικαιώματα των βουλευτών που γίνονται γονείς.

Η βουλευτής των Εργατικών Στέλα Κρίζι πληροφορήθηκε ότι οι κανονισμοί δεν επιτρέπουν να φέρνει κάποιος το παιδί του σε συνεδρίαση της βουλής, κάτι το οποίο έκανε χθες εκείνη.

Η Κρίζι απάντησε ότι «αυτό δεν το γνώριζα» αφού στο παρελθόν είχε συμμετάσχει σε συνεδριάσεις με μωρό και ζήτησε επανεξέταση του μέτρου.

Έπαιρνε τακτικά τον γιο της και την κόρη της

Όπως δήλωσε η Κρίζι στο BBC, έπαιρνε τακτικά τον γιο της, ο οποίος θηλάζει, και πριν από αυτόν την κόρη της στην αίθουσα της Βουλής.

Η Κρίζι, η οποία ενθαρρύνει τις μητέρες να ασχοληθούν με την πολιτική μέσω μιας εκστρατείας που αποκαλείται «Αυτή η Μαμά Ψηφίζει», ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter το email με την παρατήρηση που της εστάλη και σχολίασε: «Οι μητέρες στην μητέρα όλων των κοινοβουλίων δεν είναι ορατές ούτε τις ακούνε φαίνεται…».

Τι λέει το βιβλίο των κανονισμών

Το βιβλίο κανονισμών, το οποίο εκδόθηκε από τον πρόεδρο και τους αντιπροέδρους του σώματος και αφορά την αίθουσα της Βουλής των Κοινοτήτων και την αίθουσα του Ουεστμίνστερ , επικαιροποιήθηκε τον Σεπτέμβριο.

Ενώ οι βουλευτές δικαιούνται άδεια μητρότητας μετ’αποδοχών για έξι μήνες και ψήφο με πληρεξούσιο, κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι δύσκολο να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση για τον κατάλληλο αντικαταστάτη.

Επιπλέον οι βουλευτές υποχρεούνται να είναι παρόντες στο Ουεστμίνστερ προκειμένου να εκπροσωπούν, για παράδειγμα, τις θέσεις των εκλογέων τους στη Βουλή.

Η πρώην βουλευτής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Τζο Σουίνσον φέρεται ότι είναι η πρώτη βουλευτής που συμμετείχε σε συνεδρίαση της Βουλής των Κοινοτήτων έχοντας το μωρό της σε μάρσιππο, το 2018.

Την ίδια χρονιά, η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν έγινε η πρώτη αρχηγός κράτους που εμφανίστηκε με το μωρό της στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024