Θεσσαλονίκη – «Ασφυξία» στα νοσοκομεία – Εφιαλτική εφημερία στο ΑΧΕΠΑ με 40 νέες εισαγωγές
Οκτώ ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.
Δραματική ήταν και η τελευταία εφημερία στο ΑΧΕΠΑ που ολοκληρώθηκε στις 8:00 το πρωί. Στη διάρκεια της έγιναν 40 νέες εισαγωγές κρουσμάτων κορoναϊού, εξετάζονται και 12 ύποπτα περιστατικά, ενώ οκτώ ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.
Η κατάσταση είναι αν όχι χειρότερη, ίδια με τον περσινό Νοέμβριο και Δεκέμβριο δήλωσε το μέλος του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Ελένη Μπακιρλή, προσθέτοντας πως το προσωπικό έχει πλέον εξαντληθεί.
Είναι χαρακτηριστικό όπως είπε, πώς την ίδια στιγμή το μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης έχει μειωθεί κατά 1938 άτομα, ενώ άλλα 750 άτομα από το οικονομικό προσωπικό των νοσοκομείων έχει τεθεί σε αναστολή.
Η ίδια είπε πως είναι επιτακτική ανάγκη να επιταχθεί όχι μόνο ιατρικό προσωπικό αλλά και οι υποδομές των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών.
Η κυρία Μπακιρλή απεύθυνε κάλεσμα στους Θεσσαλονικείς να συμμετάσχουν στην μεγάλη συγκέντρωση για την υγεία που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη στις 6:30 το απόγευμα από τα εργατικά σωματεία.
Δείτε το βίντεο του grtimes.gr
Εξαιρετικά δύσκολη και η εφημερία στο Παπαγεωργίου
Τη σκυτάλη των εφημεριών στη Θεσσαλονίκη πήρε σήμερα το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου ξεκινώντας με ανησυχητική πληρότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη 19 διασωληνωμένοι νοσηλεύονται σε μονάδα αυξημένης φροντίδας και κατά πληροφορίες υπάρχουν ελάχιστοι διαθέσιμοι αναπνευστήρες, ενώ μέχρι το τέλος της εφημερίας θα πρέπει να θεωρείται αναμενόμενο, πώς θα υπάρξουν και διασωληνωμένοι εκτός μονάδας εντατικής θεραπείας.
- Ελεγχόμενη έκρηξη σε κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στο Ιράκ
- Τι φέρνει «φουρτούνα» στο yachting;
- Η Σανάε Τακαΐτσι έχει ρεαλιστικές ελπίδες για αυτοδυναμία στις εκλογές της Κυριακής με νέο κυβερνητικό εταίρο
- Άνοιξαν οι κάλπες στην Ταϊλάνδη με τρεις υποψηφίους που δεν μπορούν να εκλεγούν αυτοδύναμα
- Ο τροπικός κυκλώνας Μίτσελ φτάνει στην Αυστραλία με ριπές ανέμου έως 195 χιλιόμετρα την ώρα
- Επιθέσεις σε χωριά στη Νιγηρία – Τρεις νεκροί και περισσότεροι από 50 απαχθέντες
- Έκρηξη σε εργοστάσιο βιοτεχνολογίας στην Κίνα αφήνει πίσω της 7 νεκρούς
- Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κρήτη 4,8 Ρίχτερ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)







































![Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/2026-02-07T172653Z_1901221379_RC25HJA81YW0_RTRMADP_5_OLYMPICS-2026-PROTEST-315x220.jpg)





























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442