Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ - Ο Μπάιντεν καλεί σε ηρεμία παρά «την οργή» μετά την αθώωση του Κάιλ Ρίτενχαους

ΗΠΑ – Ο Μπάιντεν καλεί σε ηρεμία παρά «την οργή» μετά την αθώωση του Κάιλ Ρίτενχαους

Αθώος για όλες τις κατηγορίες κρίθηκε από τους ενόρκους ο Κάιλ Ρίτενχαους, ο έφηβος που πυροβόλησε και σκότωσε δύο άνδρες, ενώ τραυμάτισε έναν τρίτο, στο περιθώριο των αντιρατσιστικών διαδηλώσεων, τον Αύγουστο του 2020, στην Κενόσα

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, κάλεσε σε ηρεμία μετά την αθώωση του Κάιλ Ρίτενχαους, ενός νεαρού λευκού εφήβου που σκότωσε δύο άνδρες στο περιθώριο αντιρατσιστικών διαδηλώσεων.

Η ετυμηγορία «σκόρπισε οργή και ανησυχία σε πολλούς Αμερικανούς, και σε εμένα επίσης», έγραψε σε ανακοίνωση, προτού διευκρινίσει ωστόσο: «Καλώ όλους να εκφράζουν τη γνώμη τους ειρηνικά, σύμφωνα με το νόμο».

Υπενθυμίζεται ότι κρίθηκε αθώος για όλες τις κατηγορίες από τους ενόρκους ο Κάιλ Ρίτενχαους, ο έφηβος που πυροβόλησε και σκότωσε δύο άνδρες, ενώ τραυμάτισε έναν τρίτο, στο περιθώριο των αντιρατσιστικών διαδηλώσεων, τον Αύγουστο του 2020, στην Κενόσα.

Οι 12 ένορκοι, στην ετυμηγορία τους, μετά από τέσσερις ημέρες διαβουλεύσεων, τον έκριναν αθώο και για τις πέντε κατηγορίες που αντιμετώπιζε: δύο κατηγορίες για ανθρωποκτονία, μία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και δύο για απερίσκεπτη διακύβευση της ασφάλειας.

Ο 18χρονος, ο οποίος κινδύνευε να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, δήλωνε ότι ενήργησε βρισκόμενος σε νόμιμη άμυνα, όταν πυροβόλησε με ένα ημιαυτόματο τουφέκι κατά τη διάρκεια των χαοτικών αντιρατσιστικών διαδηλώσεων στο Γουισκόνσιν, στις 25 Αυγούστου 2020.

Μέσω των social media, το κίνημα Black Lives Matter, σχολίασε ότι δεν αιφνιδιάστηκε από την απόφαση «Το σύστημα λειτουργεί ακριβώς όπως είναι σχεδιασμένο (…) για να προστατεύει τη λευκή υπεροχή».

Η απόφαση «υπογραμμίζει την κατεπείγουσα ανάγκη για μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη και το ποινικό σύστημά μας» είπε ο Σααντί Άλι, ένας εκπρόσωπος της ισχυρής οργάνωσης προάσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων ACLU.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024