ΗΠΑ – Τηλεφωνική επικοινωνία Τζο Μπάιντεν με Οικουμενικό Πατριάρχη
Ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι οι δίαυλοι της επικοινωνίας θα διατηρηθούν ανοιχτοί και ότι παραμένει πρόθυμος να βοηθήσει στη διαχείριση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο
Προσωπικό ενδιαφέρον για την κατάσταση της υγείας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου έδειξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.
Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας αναχώρησε την Κυριακή το μεσημέρι από τη Νέα Υόρκη με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αμερικανός πρόεδρος τηλεφώνησε στον Οικουμενικό Πατριάρχη τη Δευτέρα αργά το βράδυ, για να του ευχηθεί περαστικά και να μάθει τα τελευταία νέα για την υγεία του.
Ο Τζο Μπάιντεν, μάλιστα, μιλώντας για την πρόσφατη επίσκεψή του στο Βατικανό, ανέφερε στον κ. Βαρθολομαίο ότι είδε πάνω στο γραφείο του Ποντίφικα μια φωτογραφία του Πατριάρχη με τον Πάπα Φραγκίσκο.
Από την πλευρά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ για την συνάντηση στο Λευκό Οίκο και για το ενδιαφέρον που έδειξε για τα θέματα που απασχολούν το Πατριαρχείο.
Κλείνοντας, ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι οι δίαυλοι της επικοινωνίας θα διατηρηθούν ανοιχτοί και ότι παραμένει πρόθυμος να βοηθήσει στη διαχείριση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας