Γιαμαρέλλου – Νέα μελέτη έδειξε πως το λουκέτο στα σχολεία δεν περιορίζει τη διασπορά από το πρώτο κρούσμα
«Οι μεταλλάξεις που κάνει ο ιός είναι μετάλλαξη που κάθε φορά αυξάνει την ταχύτητα μετάδοσής του. Πως θα αντιδράσουμε; Εκτός από τα εμβόλια, με τη μάσκα μας», κατέληξε η κ. Γιαμαρέλλου.
Για μια νέα μελέτη από την Αγγλία που αφορά τα κρούσματα στα σχολεία και τους μαθητές μίλησε η Ελένη Γιαμαρέλλου, καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ και μέλος τη Επιτροπής.
«Μοιάζει να έχουμε μία σταθεροποίηση σχετικά με τα κρούσματα. Τον τελευταίο καιρό γίνονται πολλά τεστ, κάτι που δεν γινόταν στο παρελθόν. Εκείνο που μας απασχολεί είναι οι θάνατοι, θα θέλαμε να μειωθούν. Το 90% με 93% που πεθαίνουν ή μπαίνουν σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστα. Το υπόλοιπο 7% είναι άτομα με προβλήματα υγείας», είπε η κ. Γιαμαρέλλου.
«Δημοσιεύτηκε μόλις μία μελέτη πολύ ενδιαφέρουσα που έγινε στην Αγγλία. Η μελέτη αυτή έδειξε ότι σε 112.000 παιδιά και περίπου 100.000 προσωπικού του σχολείου, τους χώρισαν σε δύο ομάδες, σε εκείνους που μόλις εμφανιζόταν κρούσμα τους έστελνα σπίτι τους για 7 μέρες και τους υπόλοιπους που τους έκαναν ατελείωτα τεστ. Εκείνο που έδειξε ότι δεν υπήρχε διαφορά στην επίπτωση των κρουσμάτων», είπε, τονίζοντας πως αυτή η μελέτη αποτελεί ελπίδα για τη νέα τακτική που ακολουθείται στα σχολεία.
«Οι μεταλλάξεις που κάνει ο ιός είναι μετάλλαξη που κάθε φορά αυξάνει την ταχύτητα μετάδοσής του. Πως θα αντιδράσουμε; Εκτός από τα εμβόλια, με τη μάσκα μας», κατέληξε η κ. Γιαμαρέλλου.
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
- Ευρωκοινοβούλιο: Το άρθρο 86 και τα εμπόδια στην απονομή δικαιοσύνης – Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Δικαίου έναντι διατάξεων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)
























![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442