Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συγκλονιστική αποκάλυψη - Η ΚΥΠ ήξερε τα πάντα για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974

Συγκλονιστική αποκάλυψη – Η ΚΥΠ ήξερε τα πάντα για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974

«Γνωρίζαμε τα πάντα για την εισβολή από τον Απρίλιο και ενημερώναμε τους πάντες… Ακόμη και τι χρώμα σώβρακο φορούσαν οι Τούρκοι…» αποκαλύπτει σε συγκλονιστική συνέντευξή του ο τότε επικεφαλής του κλιμακίου της ελληνικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στην Κερύνεια, Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης.

«Η ΚΥΠ γνώριζε τα πάντα για την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο», τον Ιούλιο του 1974, και «αν ήθελε η ελληνική ηγεσία, οι Τούρκοι θα πάθαιναν πανωλεθρία».

Ο επικεφαλής της ΚΥΠ

Είναι λόγια του απόστρατου συνταγματάρχη του ελληνικού στρατού Αλέξανδρου Σημαιοφορίδη, ο οποίος ήταν τότε επικεφαλής του κλιμακίου της ελληνικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στην Κερύνεια.

Τη συνέντευξη του Αλέξανδρου Σημαιοφορίδη, η οποία δόθηκε στο ΡΙΚ, το 2018, μετέδωσε η ιστοσελίδα militaire.

Και όπως σημειώνει, τα όσα λέει είναι συγκλονιστικά:

• «Γνωρίζαμε τα πάντα για την εισβολή από τον Απρίλιο και ενημερώναμε τους πάντες… Ακόμη και τι χρώμα σώβρακο φορούσαν οι Τούρκοι… Αν ήθελε η ελληνική ηγεσία οι Τούρκοι θα πάθαιναν πανωλεθρία»

• «Οι προετοιμασίες για την εισβολή, άρχισαν από τον Απρίλιο του 1974. Κορυφώθηκαν δε τον Ιούλιο, με τη μεταφορά των αποβατικών δυνάμεων στην περιοχή της Μερσίνας. Μια προετοιμασία που χρειαζόταν χρόνο για να ολοκληρωθεί. Οι προετοιμασίες του τουρκικού στρατού, γίνονται αμέσως γνωστές στο κλιμάκιο της ελληνικής ΚΥΠ Κερύνειας, όταν αυτές εξελίσσονταν»

• «Στις 17 Ιουλίου ημέρα Τετάρτη, το δίκτυο της Ελληνικής ΚΥΠ, είχε όλες τις πληροφορίες για την εισβολή»

«Ολοι ήταν ενήμεροι»

• «Τρεις μέρες κουβαλάγανε πυρομαχικά όλων των διαμετρημάτων, τόνους ολόκληρους, στον χώρο συγκέντρωσης για την απόβαση».

• «Την Παρασκευή 19 Ιουλίου, στις 17:00 το απόγευμα, το τουρκικό ΓΕΣ, ανάβει το πράσινο φως για την εισβολή. Το σήμα με τη διαταγή για έναρξη της εισβολής, οι συνομιλίες των τούρκων αξιωματικών και η αναφορά τους για τη δύναμη του αποβατικού στόλου, υποκλέπτονται και προωθούνται αμέσως στους επιτελείς του ΓΕΣ στην Αθήνα. Ολοι ήταν ενήμεροι για το τι επίκειται».

Δείτε ολόκληρη τη συγκλονιστική συνέντευξη:

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024