Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Sustainable Fashion &more – Ποτέ η μόδα δεν ήταν τόσο πολύπλευρη

Sustainable Fashion &more – Ποτέ η μόδα δεν ήταν τόσο πολύπλευρη

Τα αγαπημένα μας fashion items απογειώνουν το στυλ μας, φροντίζουν για την υγεία του πλανήτη, στηρίζουν κοινωνικά ευάλωτες ομάδες και ενισχύουν τους Έλληνες καλλιτέχνες

Πόσο εύκολο είναι να κάνουμε επιλογές χωρίς συμβιβασμούς σε έναν κόσμο γεμάτο προκλήσεις; Καθόλου και ταυτόχρονα πολύ – φτάνει να αφήσουμε τη δημιουργικότητά μας να μας δείξει το δρόμο.

Όπως έκαναν η σχεδιάστρια upcycle ρούχων, Βασιλική Ρούσσου, ο street artist Σωτήρης Φωκέας (aka Soteur) που χρησιμοποιεί χρώματα και πρώτες ύλες φιλικά προς το περιβάλλον και ο Νίκος Ζήκος, ένας Έλληνας φωτογράφος που ξεχωρίζει όχι μόνο επειδή ανήκει στα μεγαλύτερα ταλέντα της γενιάς του, αλλά και εξαιτίας της οξυμένης κοινωνικής ευαισθησίας του.

Καλλιτέχνες, με άλλα λόγια, που επέτρεψαν στη φαντασία τους να ανοίξει δρόμους έξω από την πεπατημένη, για να δημιουργήσουν έργα και αντικείμενα που τους εκφράζουν, χωρίς να έρχονται σε κόντρα με τα «πιστεύω» τους. Και τώρα ένωσαν τις δυνάμεις τους, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Create New & Re-use Old & Support Art &more» powered by glo, δίνοντάς μας την ευκαιρία να απολαύσουμε guilt-free μόδα και να προσφέρουμε στο περιβάλλον και σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Τα νέα fashion statements μας καταφέρνουν να κάνουν «τικ» σε αμέτρητα κουτάκια – και παράλληλα να τα σπάσουν μια και καλή.

Τα ρούχα, οι πετσέτες θαλάσσης και τα καπέλα  της συλλογής Support Art &more, powered by glo μας προκαλούν να τα βάλουμε στη ντουλάπα μας, αποτελούνται από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, στέλνουν μηνύματα υπέρ της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης και στηρίζουν έμπρακτα την κυκλική οικονομία του ρουχισμού, στηρίζοντας ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα.

Όλα τα έσοδα που προκύπτουν από τις πωλήσεις της συλλογής διπλασιάζονται και διατίθενται στο πρόγραμμα του οργανισμού Fabric Republic, ο οποίος συλλέγει μεταχειρισμένο ρουχισμό, κάνοντας στη συνέχεια απολύμανση και διαλογή των ρούχων. Μεγάλο μέρος τους διατίθεται για επαναχρησιμοποίηση από άτομα που τα έχουν ανάγκη, κάποια ανακυκλώνονται, ενώ ορισμένα παίρνουν το δρόμο του λεγόμενου upcycling, δηλαδή της δημιουργίας νέων ενδυμάτων από άλλα, που είναι πλέον ακατάλληλα για χρήση.

Σπάσε τα στερεότυπα και ζήσε περισσότερα

Πρόκειται για την πιο πρόσφατη δράση της καμπάνιας &more powered by glo, που μας καλεί να σπάσουμε τα στερεότυπα.

Το &more ουσιαστικά μας υπενθυμίζει την πολυδιάστατη φύση μας, ωθώντας μας στο να εγκαταλείψουμε τις ταμπέλες και τις προκαταλήψεις. Γιατί ο κόσμος μας μπορεί να είναι γεμάτος από αντιθέσεις, αλλά τα διλήμματα και οι συμβιβασμοί δεν είναι αναγκαία κομμάτια του. Γιατί να διαλέξεις να είσαι το ένα ή το άλλο, όταν μπορείς να γίνεις και τα δύο – ή και περισσότερα;

Αγκαλιάζουμε τη διαφορετικότητά μας και επιτρέπουμε στον εαυτό μας να γίνει και να κάνει ό,τι επιθυμεί.

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024