Ως θαύμα χαρακτήρισε η Ευαγγελία Πλατανιώτη την ευκαιρία να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μετά την περιπέτεια που πέρασε λόγω covid-19.
Η πρωταθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης βρέθηκε θετική πριν πέντε μέρες, ωστόσο πρόλαβε σε χρόνο ρεκόρ να αναρρώσει και να ταξιδέψει για την ιαπωνική πρωτεύουσα, όπου θα αγωνιστεί τόσο στο ντουέτο όσο και στο ομαδικό.
«Δεν μπορώ να το πιστέψω. Είναι θαύμα αυτό που έγινε. Μέσα σε λίγες μέρες πέρασα τον ιό, τον ξεπέρασα, κατάφερα να βρεθώ εδώ, είμαι καλά στην υγεία μου και αγωνίζομαι αύριο. Πέρασα πολύ δύσκολα. Αυτή τη στιγμή νιώθω ήρεμη. Είναι η πρώτη μέρα μετά από καιρό που νιώθω ήρεμη», ανέφερε μιλώντας στη σελίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και συμπλήρωσε:
«Θα ήταν αδικία και κυρίως επειδή πρόσεχα πάρα πολύ. Έχω ακούσει διάφορα, ο καθένας έγραφε το μακρύ και το κοντό του. Ξέρω πολύ καλά πόσο σεβάστηκα τις προσπάθειές μου και πόσο πολύ ήθελα να είμαι εδώ. Χάρη στους ανθρώπους, την οικογένειά μου και την πίστη μου κατάφερα να είμαι εδώ σήμερα».
Όσον αφορά το αν είναι έτοιμη για τους αγώνες, είπε: «Για αυτό είμαι εδώ, επειδή ήθελα πολύ να αγωνιστώ. Δεν υπάρχει άλλος αθλητής στον κόσμο που έχει περάσει πανδημία, έχει κάνει υπερατλαντικό ταξίδι, μετά από μια εβδομάδα off και θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς. Δεν με νοιάζει αυτή τη στιγμή, μου φτάνει που είμαι εδώ».
Ο Νταβίντε Καλάμπρια μίλησε στο match programme του Παναθηναϊκός - Πλζεν, με τον Ιταλό να δηλώνει χαρούμενος για τη συνεργασία του με τον Ράφα Μπενίτεθ, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στους στόχους του με το «τριφύλλι».
Για την απόκτηση του Μόντε Μόρις, την πιθανή μεταγραφή «ψηλού», τον τραυματισμό του Γουόρντ και το επικείμενο ματς με την Μπαρτσελόνα, μίλησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας κατά την αναχώρηση του Ολυμπιακού για τη Βαρκελώνη.
Ο Ολυμπιακός αναχώρησε για τη Βαρκελώνη όπου την Παρασκευή αντιμετωπίζει τη «Μπάρτσα» και ο Σάσα Βεζένκοφ μίλησε -μεταξύ άλλων- για τον νέο συμπαίκτη του, Μόντε Μόρις.
Καλά νέα για τον Ολυμπιακό και τον Μουστάφα Φαλ, αφού η αποθεραπεία από τον σοβαρό τραυματισμό του στο γόνατο εξελίσσεται πολύ θετικά, κάτι που σημαίνει πως ίσως πατήσει παρκέ μέχρι το τέλος της σεζόν.