Μετάλλαξη Δέλτα: Νέα προειδοποίηση ΠΟΥ για παγκόσμια επέλαση
Η παραλλαγή που πρωτοεμφανίστηκε στην Ινδία, εμφανίστηκε την τελευταία εβδομάδα σε ακόμα 13 χώρες.
Το άκρως μεταδοτικό στέλεχος Δέλτα του κοροναϊού, το οποίο ήδη ευθύνεται για τα τρία τέταρτα και των νέων κρουσμάτων Covid-19 σε πολλές μεγάλες χώρες, θα επικρατήσει σε παγκόσμιο επίπεδο τους επόμενους μήνες, προειδοποίησε εκ νέου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Η παραλλαγή που πρωτοεμφανίστηκε στην Ινδία, εμφανίστηκε την τελευταία εβδομάδα σε ακόμα 13 χώρες, ανεβάζοντας το σύνολο στις 124, ανέφερε ο ΠΟΥ. Συγκριτικά, το βρετανικό στέλεχος Άλφα ανιχνεύεται σε 180 χώρες, το Βήτα σε 130 και η Γάμμα σε 78.
«Αναμένουμε ότι [η παραλλαγή Δέλτα] θα υπερισχύσει ταχέως των άλλων παραλλαγών και θα γίνει η επικρατούσα τους επόμενους μήνες» προειδοποίησε ο ΠΟΥ.
Μεταξύ των χωρών όπου η παραλλαγή Δέλτα ευθύνεται για τουλάχιστον το 75% των νέων κρουσμάτων βρίσκονται η Ινδία, η Κίνα, η Ρωσία, η Ινδονησία, η Αυστραλία, το Μπαγκλαντές, η Βρετανία, η Νότια Αφρική, η Αυστραλία, η Πορτογαλία, το Ισραήλ.
«Παρόλα αυτά, συνεχίζουμε να αγνοούμε ποιος είναι ο ακριβής μηχανισμός στον οποίο οφείλεται η μεγαλύτερη μεταδοτικότητα» του Δέλτα, αναγνωρίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Περίπου 3,4 εκατομμύρια επιπλέον κρούσματα Covid-19 καταγράφηκαν την εβδομάδα 12-18 Ιουλίου, 12% περισσότερα σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.
«Με αυτόν τον ρυθμό, αναμένουμε πως ο σωρευτικός αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων παγκοσμίως ενδέχεται να ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια στις επόμενες 3 εβδομάδες» προειδοποίησε ο ΠΟΥ.
Η τάση αυτή οφείλεται σε τέσσερις παράγοντες σύμφωνα με τον ΠΟΥ: πιο μεταδοτικές παραλλαγές, χαλάρωση των μέτρων δημόσιας υγείας, μεγαλύτερη κοινωνική αλληλεπίδραση και απροθυμία στον εμβολιασμό.
Ο εβδομαδιαίος αριθμός των νεκρών, 57.000, παρέμεινε αντίθετα σταθερός σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP
- Μίλτος Τεντόγλου: «Δεν μου παίρνει κανείς δώρο τα Χριστούγεννα»
- Θεσσαλονίκη: Μέσα από τις φυλακές φαίνεται πως δόθηκε η εντολή για το χτύπημα σε τράπεζα στον Εύοσμο
- Επικό βίντεο: Η κόρη του Τσικίνιο τραγουδάει τον ύμνο του Ολυμπιακού (vid)
- Μαρκ Ρούτε: «Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πλήρως το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη»
- Βanda Entopica: Καταγγέλει τον δήμαρχο της Φλώρινας για απειλές, επειδή τραγούδησε Σλάβικα
- Καλιφόρνια: Τρεις νεκρούς άφησε πίσω της η σαρωτική καταιγίδα
- Από τον Φόντεν στον Ρόδρι: Τα «αστέρια» της Premier League που «κατέρρευσαν» χρηματιστηριακά στο 2025 (pic)
- Ιαπωνία: Επίθεση με μαχαίρι σε εργοστάσιο – Τουλάχιστον 15 τραυματίες, συνελήφθη ο δράστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Γιατί φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/11/golden-visa-768x516-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)




































![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Γιατί φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ot_golden_visa24_1-1200x703-315x220.jpg)























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442