Στο «τιμόνι» του ΣΦΕΕ και πάλι ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου
Με την επανεκλογή του προέδρου και την εκλογή ενός νέου προσώπου στο διοικητικό συμβούλιο, ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος
Με την επανεκλογή του προέδρου στην πρώτη θέση από πλευράς ψήφων και την εισαγωγή ενός νέου μέλους στο διοικητικό συμβούλιο, ολοκληρώθηκαν σήμερα, οι αρχαιρεσίες στον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του κλάδου.
Ο μέχρι σήμερα πρόεδρος του Συνδέσμου και γενικός διευθυντής της Novo Nordisk Hellas Ολύμπιος Παπαδημητρίου, επανεξελέγη κερδίζοντας την πρωτιά των ψήφων, ενώ το νέο μέλος στο Δ.Σ. είναι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Sanofi Greece Lionel Picard.
Κατά σειρά εκλογής, τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Hellas Ζαχαρίας Ραγκούσης και την τρίτη θέση ο Αντιπρόεδρος της Vianex και Vian Κώστας Παναγούλιας, ενώ ακολούθησαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της WinMedica Μάριος Κοσμίδης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Boehringer Ingelheim Hellas Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο CEO της AbbVie Pharmaceuticals Πασχάλης Αποστολίδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Galenica Νικόλαος Βαρελάς, ο Chief Operating Officer (COO) & Country Manager του Lavipharm Group Παναγιώτης Γιαννουλέας, ο Γενικός Διευθυντής της LEO Pharmaceutical Hellas Νίκος Ραγκούσης, ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Pharmaserve – Lilly Σπύρος Φιλιώτης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Chiesi Hellas Σταύρος Θεοδωράκης, ο General Manager της GlaxoSmithKline Greece Roberto Greco, ο Γενικός Διευθυντής της Takeda Hellas Γεώργιος Φαίδων Καλομοίρης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sanofi Greece Lionel Picard και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Faran Μάριος Κάτσικας, που τελικά υπέβαλε την υποψηφιότητά του στην παράταση. Ενισχυτικό ρόλο στο νέο δ.σ. αναμένεται να αναλάβει η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της AstraZeneca, Έλενα Χουλιάρα.
Το νέο διοικητικό συμβούλιο θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα για να συγκροτηθεί σε σώμα, με την ανάθεση των ανάλογων αρμοδιοτήτων.
- Γουατεμάλα: 7 αστυνομικοί δολοφονούνται από συμμορίες μετά τις εξεγέρσεις σε φυλακές
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)





















![Καρέ-καρέ η διάσωση των οκτώ ορειβατών στον Ταΰγετο – Γλίστρησαν και κατρακύλησαν 200 μέτρα σε πλαγιά [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tai_ggt-315x220.jpg)


![Το τραγούδι του Σωκράτη Φάμελλου στην κοπή πίτας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/famellos-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442